Τα προβλήματα και τα αιτήματα των ατόμων με αναπηρία

Για τα μεγάλα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και τα αυτονόητα αιτήματά τους, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, Γρηγόρης Μούσιος

Για τα μεγάλα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και τα αυτονόητα αιτήματά τους, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, Γρηγόρης Μούσιος, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

«Είμαστε αποκλεισμένοι. Μπορεί να βλέπετε ράμπες στα πεζοδρόμια, αλλά δεν είναι κατάλληλες. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις. Γι’ αυτό δε βλέπετε να κυκλοφορούν έξω άτομα με αναπηρία. Θέλουμε την ισοτιμία, την πρόσβαση. Ζητάμε τα αυτονόητα, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών» τονίζει ο κ. Μούσιος.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία από τους συμπολίτες τους, ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. «Ο κόσμος νομίζει ότι εάν σε ακουμπήσει θα πάθει κάτι. Δεν ξέρει πώς να σε αντιμετωπίσει. Υπάρχει προκατάληψη γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση» υπογραμμίζει.

Παρόλα αυτά, προσθέτει ότι «προσωπικά κυκλοφορώ χωρίς σύνοδο επίτηδες. Για να δω την ανταπόκριση. Και συναντώ πολύ θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο».

Τέλος, αναφέρεται σε μια σημαίνουσα δράση του οργανισμού του.

«Κάνουμε θεατρικά, άτομα με όλες τις αναπηρίες, με αμαξίδιο, χωρίς αλλά και άτομα χωρίς αναπηρία. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν έχουμε διαφορές» καταλήγει.

ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk