Ματσάρα με πέντε γκολ, ανατροπές, κόκκινη κάρτα και πλούσιο θέαμα απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι της Σάλκε με την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Γερμανοί κοίταξαν στα μάτια την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά οι Πολίτες παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 68’ βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την πολυπόθητη νίκη με 3-2. Οι Βρετανοί απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Το παιχνίδι στην «Βέλτινς Αρένα» ήταν συγκλονιστικό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Αγκουέρο, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να φέρνουν τα πάνω – κάτω με δύο πέναλτι του Μπενταλέμπ στο 38’ και στο 45’. Στο 68΄η Σίτι έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Οταμέντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και όλα έδειχναν ότι η Σάλκε θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Αμ δε. Οι Πολίτες με δύο γκολ των Σανέ και Στέρλινγκ στο 85’ και στο 90’ αντίστοιχα έκαναν την ανατροπή στην ανατροπή και πήραν τη νίκη με 3-2!

Αγκουέρο, VAR και Μπενταλέμπ

Οι φιλοξενούμενοι με τον αέρα του φαβορί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 7’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, αλλά ο Φέρμαν νίκησε τον Αγκουέρο και κράτησε το μηδέν. Ο,τι δεν κατάφερε στο 7’ το έκανε 11 λεπτά αργότερα ο Αργεντινός. Ο πορτιέρο της Σάλκε έκανε λάθος πάσα, ο Σίλβα έκλεψε, ο Σανέ πάσαρε στον Αγκουέρο και αυτός σαν σε προπόνηση έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σίτι.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 34’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Οταμέντι. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR, αλλά η τηλεόραση του γηπέδου είχε πρόβλημα και τελικά το πέναλτι εκτελέστηκε τέσσερα λεπτά αργότερα! Ο Μπενταλέμπ δεν λάθεψε απέναντι στον Εντερσον Μοράες και έφερε το ματς στα ίσια. Επτά λεπτά αργότερα η Σάλκε κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, όταν ο Φερναντίνιο πήρε αγκαλιά τον Σανέ των γηπεδούχων (σ.σ Σαλίφ Σανέ Σενεγαλέζος). Ο διαιτητής έδειξε ξανά την άσπρη βούλα και ο Μπενταλέμπ έκανε το 2-1!

Ανατροπή στην ανατροπή

Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Οταμέντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ματς έδειχνε να στραβώνει για τα καλά, αλλά οι Πολίτες έδειξαν χαρακτήρα και με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο έφεραν τούμπα τον αγώνα.

Στο 85’ ο Σανέ πλήγωσε την πρώην ομάδα του και με απευθείας εκτέλεσε φάουλ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Φέρμαν για το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ με ιδανικό πλασέ μετά την μπαλιά του Έντερσον διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη Σίτι!

Οι Βρετανοί πήραν τη νίκη και πλέον στη ρεβάνς καλούνται να σφραγίσουν την πρόκριση στους «8» του Champions League, ενώ από την άλλη η Σάλκε θα ψάξει για το… θαύμα.

Οι συνθέσεις:

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, Σερντάρ, ΜακΚένι (77′ Σγκριμπίτσκι), Ουτ (88′ Χαρίτ), Μπενταλέμπ, Μεντίλ (65′ Μπουργκστάλερ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Στέρλινγκ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν, Ντε Μπράινε (87′ Ζιντσένκο), Νταβίντ Σίλβα (70′ Κομπανί), Αγκουέρο (78′ Σανέ).

Δείτε τα γκολ: