Η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και αυτό φάνηκε και στο αποψινό παιχνίδι με την Βαγιαδολίδ.

Οι Μπλαουγκράνα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στην μαχητική ομάδα του Σέρχιο Γκονζάλεθ και χρειάστηκαν το εύστοχο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι για να πάρουν το τρίποντο της νίκης (1-0). Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Πικέ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έκανε θέατρο.

Παρόλα αυτά ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του, με τον Αργεντινό επιθετικό να εκτελεί τον Τζόρντι Μάσιπ και να λύνει τον… Γόρδιο Δεσμό της Βαγιαδολίδ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε έστω και δύσκολα το τρίποντο που έψαχνε και αύξησε εκ νέου τη διαφορά στους 7 βαθμούς από τη δεύτερη Ατλέτικο. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, παρά τη νίκη, δεν έπεισαν με την απόδοσή τους, με τον Τσινγκούρι να είναι εμφανώς προβληματισμένος.

Οι Καταλανοί λίγες ημέρες πριν την πρώτη μάχη με την Λυόν για τους «16» του Champions League, παρουσιάστηκαν φλύαροι, δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και επιβεβαίωσαν ότι δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, σε ανατροπή του Κουτίνιο, αλλά ο Τζόρντι Μάσιπ απέκρουσε την εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, πάντως, με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 22 γκολ στη La Liga, αλλά και τα 30 συνολικά στη φετινή σεζόν. Ο Λατινοαμερικάνος σούπερ σταρ «καθάρισε» για την Μπαρτσελόνα και οδεύει ολοταχώς για το «χρυσό παπούτσι».

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 24ης αγωνιστικής:

Εϊμπαρ-Χετάφε 2-2
(67΄ πεν., 80΄ Τσαρλς – 37΄ Μάτα, 52΄ Φουλκιέρ)

Θέλτα-Λεβάντε 1-4

(88΄ πέν. Μέντες – 20΄, 62΄ Μοράλες, 40΄ Κόκε, 89΄ Μαγιοράλ)

Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης  0-1
(74΄ Γκριεζμάν)

Σοσιεδάδ-Λεγανές 3-0
(50΄, 59΄ Ογιαρθάμπαλ, 75΄ Γουίλιαν)

Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 1-0
(43΄ Μέσι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Τζιρόνα    17/2
Βαλένθια-Εσπανιόλ           17/2
Βιγιαρεάλ-Σεβίλη              17/2
Μπέτις-Αλαβές                  17/2
Ουέσκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 18/2