• Αναζήτηση
 • Για λογοκρισία κατηγορεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ ο Τραμπ

  Με δριμύτητα κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, τη «λογοκρισία» που υφίστανται οι συντηρητικές φωνές στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «διακρίσεις» και χαρακτηρίζοντας «άρρωστη» τη στάση δύο τηλεοπτικών δικτύων.

  Μολονότι ο Τραμπ δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομά του, τα πρωΜε δριμύτητα κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ
  Τραμπ, τη «λογοκρισία» που υφίστανται οι συντηρητικές φωνές στους
  ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «διακρίσεις» και
  χαρακτηρίζοντας «άρρωστη» τη στάση δύο τηλεοπτικών δικτύων.

  ινά μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter φαίνεται ότι σχετίζονται με την «επίθεση» που δέχτηκε από τους κορυφαίους παρόχους του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός συνωμοσιολόγος, Άλεξ Τζόουνς. Οι πλατφόρμες Facebook και Spotify του απέκλεισαν την πρόσβαση, ενώ και το Twitter έκλεισε την Τρίτη, για μία εβδομάδα, τον λογαριασμό του ακροδεξιού σχολιαστή.

  «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κάνουν διακρίσεις σε βάρος των Ρεπουμπλικανών/Συντηρητικών» έγραψε ο Τραμπ υποσχόμενος ότι η κυβέρνησή του δεν θα το επιτρέψει αυτό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  «Φιμώνουν τις απόψεις πολλών προσώπων της Δεξιάς, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για τους άλλους» συνέχισε, προσθέτοντας, σε δεύτερο μήνυμά του: «Η λογοκρισία είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και απολύτως αδύνατον να την ελέγξεις».

  Στη συνέχεια, τα πυρά του στράφηκαν και πάλι εναντίον των μέσων ενημέρωσης: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο κίβδηλο από το CNN και το MSNBC, και όμως δεν ζητώ να σταματήσει η άρρωστη συμπεριφορά τους. Ας αφήσουμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει, τους καλούς και τους κακούς» κατέληξε.

  Ο Άλεξ Τζόουνς, ιδρυτής του ιστοτόπου InfoWars, έγινε γνωστός κυρίως για τις θεωρίες συνωμοσίας που προέβαλε σχετικά με τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012. Ισχυριζόταν ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι (μεταξύ αυτών και 20 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών) ήταν μύθος και ότι οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν ως γονείς των θυμάτων στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιοί.

  Το Facebook διέγραψε τις τέσσερις σελίδες του Τζόουνς, με το σκεπτικό ότι «εξυμνούσαν τη βία» και «χρησιμοποιούσαν απάνθρωπο λεξιλόγιο για να χαρακτηρίσουν τους διεμφυλικούς, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες», παραβιάζοντας τους κανόνες της πλατφόρμας.

  Το Twitter αρχικά δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία των άλλων ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τελικά απέκλεισε για μία εβδομάδα τον Τζόουνς: οι ακόλουθοί του μπορούν να παρακολουθούν τη σελίδα του αλλά εκείνος δεν μπορεί να αναρτήσει μηνύματα.

  Σημειώνεται πως η επίθεση του αμερικανού προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τη συντονισμένη απάντηση του αμερικανικού Τύπου στον «βρόμικο πόλεμο» του Τραμπ απέναντι στην ελευθεροτυπία.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk