Κρεμλίνο: Αισιοδοξία για τις οικονομικές εξελίξεις

Αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στη Ρωσία εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού.

Αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στη Ρωσία εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πεσκόβ ανέφερε ότι το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα είναι απολύτως σταθερό.

Μάλιστα για την πτώση του ρουβλίου έως τα 100 ρούβλια ανά δολάριο, στην περίπτωση που επιβληθούν νέες κυρώσεις απάντησε:

«Βλέπετε ότι υπάρχει μια δυναμική διαφορετικών κατευθύνσεων. Πράγματι παρατηρείται μια συγκεκριμένη διακύμανση. Αλλά επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις δηλώσεις εκείνων που ηγούνται του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, ότι το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα στη χώρα είναι απολύτως σταθερό».

Σημειώνεται ότι στις 13 Αυγούστου η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου ήταν 68,66 ρούβλια ανά δολάριο, που σημαίνει ότι το δολάριο ενισχύθηκε κατά 10%. Παράλληλα η πτώση που ρουβλίου σε σχέση με το ευρώ την ίδια περίοδο ήταν μικρότερη και κυμάνθηκε στο 6,8%, αν και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ρουβλίου ήταν 78,15 ρούβλια ανά ευρώ.

Παρόλα αυτά από τις 14 Αυγούστου το ρούβλι άρχισε να ανακάμπτει και σήμερα η ισοτιμία έχει φθάσει να είναι 67,55 ρούβλια ανά δολάρια, ενώ το ευρώ έφθασε τα 78,15.

Οι φόβοι για την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων ήταν αυτοί που άσκησαν τις βασικές πιέσεις που είχαν δεχθεί οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών και το ρούβλι τον Αύγουστο.

Οι διακυμάνσεις ήρθαν μετά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον στη Μόσχα για επιβολή κυρώσεων, με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, πίσω από την οποία οι ΗΠΑ βλέπουν τη Ρωσία. Ωστόσο η Ρωσία έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk