Ενημέρωση Τσίπρα σε Βούτση ενόψει της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης

Για οριστικό τέλος των μνημονίων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στο πλαίσιο της συνάντησής τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής, είπε πως έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια κατάληξη αναφορικά με την απομείωση του χρέους και το τέλος των προγραμμάτων, ενώ έκανε λόγο για οριστικό τέλος των μνημονίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει δημιουργήσει στον κόσμο ένα κλίμα, βάσει του οποίου εκτιμάται πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οριστική πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στα χέρια του πολιτικού συστήματος.

«Δεν σημαίνει ότι όλα είναι λυμένα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η συζήτηση στη Βουλή (για τη συμφωνία), αλλά προέχει να δούμε και το μετά».

Αναφορικά με το Κυπριακό, επανέλαβε την άποψή του ότι η μη λύση είναι λάθος λύση και υπογράμμισε πως η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και κινείται στη βάση της δίκαιης λύσης που πρέπει και μπορεί να κερδίσει.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk