Αλ. Τσίπρας: «Το Στρατόπεδο Π. Μελάς στους πολίτες»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρώην στρατόπεδο Π. Μελάς, είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με όλόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην Tοπική Aυτοδιοίκηση, κίνηση η οποία ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της.

«Με την παραχώρηση του χώρου στους πολίτες της Δ. Θεσσαλονίκης γίνεται πράξη μια σημαντική δέσμευση μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Μια έκταση 336 στρεμμάτων παραχωρείται για 99 χρόνια, στο Δήμο Π. Μελά για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες».

«Η πλέον υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης αποκτά πλέον έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο για δραστηριότητες κοινωνικής ωφέλειας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Ο Δήμος μπορεί πλέον να αξιοποιήσει το πρώην στρατόπεδο προς όφελος των πολιτών, ενσωματώνοντας το χώρο στην κοινωνική ζωή της πόλης» είπε.

«Το πρώην στρατόπεδο Π.Μελάς αποτέλεσε και τόπο μαρτυρίου στην σύγχρονη ιστορία μας, γι’αυτό θα ιδρυθεί εδώ μουσείο της Εθ. Αντίστασης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, αναπτύχθηκαν εδώ προσφυγικοί καταυλισμοί. Γι’αυτό θέλουμε να ιδρυθεί και ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε.

Και κατέληξε: «H κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Π.Μελά παρέχοντας όποια βοήθεια της ζητηθεί, προς όφελος των πολιτών και τις τοπικής κοινωνίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος είχε πει ότι οι όροι που έμπαιναν από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ήταν να δοθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες (εκτός στρατοπέδου) οι οποίες θα παραχωρηθούν σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να δημιουργηθούν εντός του στρατοπέδου δύο Μουσεία, ένα για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 3 μετά το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη για θέματα της περιοχής καθώς επίσης και με τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητρίων των νομών όπου και θα γίνει η ανακοίνωση της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk