Ενωτικά χαρακτηριστικά για τις προοδευτικές δυνάμεις περιέχει το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για το 2017.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών αναφέρει ότι ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο και πως οι αντιδραστικές και συντηρητικές δυνάμεις στόχο έχουν να διαιρούν λαούς, αποδυναμώνοντας τη συλλογική φωνή και αυτοπεποίθηση των πολιτών, καλλιεργώντας παντού το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

«Οι λόγοι είναι βαθύτατα πολιτικοί και γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για μια άλλη, εναλλακτική και διακριτή πολιτική απέναντι στη συντήρηση – όποιο χρώμα και αν έχει, όποια σκοπιμότητα και αν υπηρετεί» τονίζει ο κ.Παπανδρέου και επισημαίνει:

«Απέναντι στη δικιά τους ρητορική είναι υποχρέωσή μας να δράσουμε αποφασιστικά και να ενώσουμε πολίτες και λαούς γύρω από ένα όραμα προοδευτικών αλλαγών. Το 2017 ας είναι χρόνος δράσης και παρουσίας μας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές πεδίο. Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού έχουν δώσει τις λύσεις στο παρελθόν και θα τις δώσουν ξανά – αν δουλέψουμε μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας γύρω από μία νέα πρόταση, με στόχο τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης, την ειρήνη και την ευημερία των λαών».

«Μια πρόταση αξιόπιστη και πειστική, οραματική και μαζί, ρεαλιστική. Μια πρόταση για τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες του», καταλήγει.