Την εκτίμηση ότι 1,46 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα ασφαλιστικά ταμεία εφέτος, με την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προχωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε είναι η πιο βελτιωμένη ρύθμιση που έχει υπάρξει στη χώρα αναφορικά με τις οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτοαπασχολουμένων και άλλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Στόχος μας είναι με αυτή τη ρύθμιση να υπάρξει ανακούφιση στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης. Εκτίμηση των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου είναι ότι με αυτή τη ρύθμιση εφέτος θα έχουμε έσοδα ύψους 1,46 δισ. ευρώ. Δεύτερος στόχος, με τη ρύθμιση αυτή, είναι να υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Έτσι θα σπάσουμε το υφεσιακό κλίμα και θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε.

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα να ευνοηθούν όλοι όσοι οφείλουν οποιοδήποτε ποσό. «Δεν έχουμε βάλει τα όρια που υπήρχαν με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που έλεγε ότι αν οφείλεις μέχρι 15.000 ευρώ μπορείς να κάνεις 100 δόσεις ενώ αν οφείλεις 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ μπορείς να κάνεις 72 δόσεις. Η ρύθμισή μας λέει ότι οποιοδήποτε ποσό και αν οφείλεις μπορείς να το εξοφλήσεις σε 100 δόσεις».

Ερωτηθείς για δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η ελληνική κυβέρνηση λεηλατεί τα ταμεία, ο κ. Στρατούλης τονίζει: «Η κυβέρνησή μας όχι μόνο δεν ακουμπάει τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά θέση της και δέσμευσή της είναι ότι θα αρχίσει να αποκαθιστά σταδιακά τη λεηλασία που υπέστησαν τα αποθεματικά της Κοινωνικής Ασφάλισης διαχρονικά και κυρίως με το περιβόητο PSI, με χρηματοδότηση αυτού του κουμπαρά από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο θα συγκροτήσουμε και το οποίο θα έχει έσοδα για να χρηματοδοτεί την Κοινωνική Ασφάλιση από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας και της δημόσιας κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας».