Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος «φόρεσε φουστανέλα και εντάχθηκε στην ομάδα Καμμένου», δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις περί κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος είναι υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη γερμανική περιουσία στην Αθήνα» δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης κατά την άφιξή του στη Βουλή.

»Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κ. Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κ. Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον ελληνικό λαό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε για την ελληνική Δικαιοσύνη: «Τη Δευτέρα βγήκε η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης Βέρα Ζούροβα και έκανε μια αποτίμηση των συστημάτων δικαιοσύνης των χωρών της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα και τον χρόνο της απονομής της δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση για τη απάντηση των ΑΝΕΛ στην κριτική που άσκησε ο ίδιος στο συγκυβερνών κόμμα, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι «δεν παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των ψεκασμένων Ελλήνων».