Υποθηκεύουν ακίνητα κατηγορούμενοι οικονομικών εγκλημάτων

Ακίνητα στο ελληνικό Δημόσιο εκχωρούν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα ως ένδειξη καλής θέλησης για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Μπροστά στον κίνδυνο μιας βαριάς καταδίκης, που μεταφράζεται σε πολυετή κάθειρξή ακόμη και σε ισόβια, οι πρωταγωνιστές σε δικογραφίες με οικονομικό υπόβαθρο αποφασίζουν να συναινέσουν στην εκχώρηση των ακινήτων τους για να άρουν ή έστω να μειώσουν τις συνέπειες της πράξης που τους αποδίδεται.

Ακίνητα στο ελληνικό Δημόσιο εκχωρούν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα ως ένδειξη καλής θέλησης για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Μπροστά στον κίνδυνο μιας βαριάς καταδίκης, που μεταφράζεται σε πολυετή κάθειρξή ακόμη και σε ισόβια, οι πρωταγωνιστές σε δικογραφίες με οικονομικό υπόβαθρο αποφασίζουν ως ένδειξη καλής θέλησης να συναινέσουν στην εκχώρηση των ακινήτων τους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να άρουν ή έστω να μειώσουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης που τους αποδίδεται.

Η αρχή έγινε από τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος για χρέη που μεταβίβασε τα δικαιώματα του ακινήτου του στην Κάντζα Αττικής στο ελληνικό Δημόσιο για να «ισοφαρίσει» οφειλές του που αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk