Στην Αθήνα Μοσκοβισί-Καταϊνεν πριν το Eurogroup του Δεκεμβρίου

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί πριν από από το κρίσιμο Eurogroup που θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος ο επίτροπος επί των Οικονομικών, Π. Μοσκοβίσι.

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί πριν από από το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου που θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος ο επίτροπος επί των Οικονομικών, Π. Μοσκοβίσι.

Ο κ. Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γ. Κατάινεν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μια πρώτη συζήτηση για την ελληνική υπόθεση θα γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, έχοντας υπόψιν τη συνοχή της Ευρωζώνης, θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, θα τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές, θα το κάνουμε με έναν φιλικό τρόπο, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψιν του κανόνες μας».

Ο κ. Μοσχοβισί είπε επίσης ότι πολλά έχουν γίνει, πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα.

«Συζητάμε με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης κι ότι τα μέτρα αποδίδουν καρπούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk