«Η σχέση με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμα αλλά σε άλλη βάση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης στην εκπομπή «Ανατροπή» του κ. Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το ζήτημα του χρέους θα έχει λυθεί πριν την Προεδρική εκλογή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη Χαρδούβελη

Για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη συμφωνία που θα υπάρξει για το χρέος είπε πως θα αναγκαστεί να το δεχτεί γιατί θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Παράλληλα ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι το 2015 θα επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 2,9%.

Επιπλέον είπε πως στα πρώτα βήματα του μνημονίου θα μπορούσαν να προηγηθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εκείνων στις εργασιακές σχέσεις.

Περίοδος προσαρμογής

« Θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής έως ότου βγούμε εντελώς από το μνημόνιο όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία» ανέφερε επίσης ο κ. Χαρδούβελης ερωτηθείς για την επόμενη μέρα από την Πρωτοχρονιά του 2015. «Ίσως 6 μήνες, ίσως 1 χρόνος» θα είναι αυτή η περίοδος προσαρμογής διευκρίνισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι η τρόικα έρχεται στην Αθήνα «όπου να ναι, ελπίζω τις επόμενες μέρες».

Αποστάσεις από Αδωνι

«Δεν θα αποσύρω την κατάθεσή μου όποιος και να είναι πάνω» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Αδωνι Γεωργιάδη ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι τα stress tests πιστοποίησαν την υγεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.