Εφοριακοί: Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μείωση

Στην αποσαφήνιση ότι οι εφοριακοί δεν θα δεχθούν ούτε ένα ευρώ μείωση στις ήδη μειωμένες αποδοχές τους προχώρησε σήμερα Δευτέρα η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών (ΑΣΚΙ Εφοριακών – Συσπείρωση Ανεξάρτητων).

Στην αποσαφήνιση ότι οι εφοριακοί δεν θα δεχθούν ούτε ένα ευρώ μείωση στις ήδη μειωμένες αποδοχές τους προχώρησε σήμερα Δευτέρα η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών (ΑΣΚΙ Εφοριακών – Συσπείρωση Ανεξάρτητων).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΣΚΙ σημειώνεται πως «το κυβερνητικό σύστημα προπαγάνδας», προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τις νέες μειώσεις στους μισθούς των εφοριακών, ενισχύοντας παράλληλα τις γνωστές μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού.

Στη βάση αυτή ξεκαθαρίζει πως οι εφοριακοί δεν πρόκειται να αποδεχτούν για άλλη μια φορά το ρόλο του «λαγού» προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα περίοδος περικοπών και μειώσεων μισθών.

«Θα υπερασπιστούμε, με αγώνες και αποφασιστικότητα, τους ήδη μειωμένους σε ποσοστό περίπου 50% μισθούς μας και δεν θα ανεχτούμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μείωση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΣΚΙ το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν εντοπίζεται στους μισθούς των εργαζομένων και αν η κυβέρνηση θέλει αύξηση των εσόδων και όχι την εξόντωση των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων δεν έχει παρά:

1. Να ενισχύσει τους φορολογικούς μηχανισμούς και να σταματήσει τη διάλυσή τους.

2. Να προωθήσει τον έλεγχο των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, για πολλές από τις οποίες μεθοδεύει από το κουκούλωμα έως την παραγραφή τους.

3. Να προχωρήσει στη φορολόγηση του πλούτου και ειδικά αυτού που απολαμβάνει για πολλά χρόνια, ιδιότυπης φορολογικής ασυλίας.

4. Να σταματήσει την πολιτική των χαρατσιών και της εξόντωσης των φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταρτίσει σχέδια για τη μείωση των αποδοχών 60.000 υπαλλήλων των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ οι οποίοι λαμβάνουν ακόμα την προσωπική διαφορά, δηλαδή αμείβονται υψηλότερα από τον προβλεπόμενο στο ενιαίο μισθολόγιο βασικό μισθό. Το συνολικό ύψος της προσωπικής διαφοράς είναι 220 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 110 εκατ. ευρώ αποδίδονται σε 15.000 υπαλλήλους στο υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk