Στις 10 Νοεμβρίου η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των οφειλών

Ο συντονισμός των ενεργειών εν όψει της εφαρμογής του νέου νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στους ασφαλιστικούς φορείς

Ο συντονισμός των ενεργειών εν όψει της εφαρμογής του νέου νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στους ασφαλιστικούς φορείς αποφασίστηκε στο υπουργείο Εργασίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης και οι διοικητές όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την αποτελεσματική οργάνωση του μηχανισμού της είσπραξης για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι διοικητές των Ταμείων ως την ερχόμενη Τρίτη θα υποβάλουν στο υπουργείο τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για τα διαδικαστικά θέματα της ρύθμισης και στις 10 Νοεμβρίου θα εκδοθεί η αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας: «Πριν από λίγες ημέρες έγινε πλέον νόμος του κράτους μια νέα ρύθμιση, η οποία θα δώσει ανακούφιση και ανάσα σε δεκάδες και σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Αυτή τη ρύθμιση και τις τεχνικές της λεπτομέρειες συζήτησα σήμερα με τους διοικητές όλων των Ταμείων. Συντονίσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και δράσεις έτσι ώστε μέσα στον Νοέμβριο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προσέλθουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση».
Επίσης οι διοικητές θα αποστείλουν το επόμενο διάστημα στην ΗΔΙΚΑ το ψηφιακό αρχείο όλων των ασφαλισμένων, προκειμένου να περάσει στην τελική φάση ολοκλήρωσης το σύστημα ΑΤΛΑΣ προκειμένου ως το τέλος του χρόνου όλοι οι έλληνες πολίτες με 20 χρόνια στην παραγωγική διαδικασία να δουν για πρώτη φορά στον υπολογιστή τους τα ένσημά τους, το ασφαλιστικό τους βιογραφικό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk