πρόσωπα & νούμερα

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από την απόκτηση της Olympic Air από την Aegean και η διοίκηση της τελευταίας εκτίμησε ότι το 2014 ο κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 920 εκατ. ευρώ.

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από την απόκτηση της Olympic Air από την Aegean και η διοίκηση της τελευταίας εκτίμησε ότι το 2014 ο κύκλος εργασιών θα ξεπεράσει τα 920 εκατ. ευρώ.
Πλέον η εταιρεία αριθμεί 50 αεροσκάφη, σχεδόν 10 εκατ. επιβάτες, 2.400 εργαζομένους και δύο τεχνικές βάσεις. Την περίοδο 2015-16 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις 300 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση 5+2 Airbus A320 ceos.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Aegean, ο μέσος ναύλος στους προορισμούς που εξυπηρετεί μόνο η Aegean μειώθηκε ως και 34% με παράλληλη αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Αριστοτέλης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής – Πανγαίας ΑΕΕΑΠ
Στο 96,67% ανέρχεται η άμεση συμμετοχή της εταιρείας επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία Πανγαία ΑΕΕΑπ στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της MIG Real Estate μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.
Η Πανγαία δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς και η MIG Real Estate θα παραμείνει εισηγμένη αφού η παρουσία της σε οργανωμένη αγορά της εξασφαλίζει φορολογικές ελαφρύνσεις.
Γιάννης Μπράβος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου International Life
Ο ασφαλιστικός όμιλος International Life (International Life AEΓΑ & International Holding) κατατάσσεται πρώτος μεταξύ των ασφαλιστικών ομίλων της χώρας και παράλληλα ανάμεσα στους 20 ομίλους που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) το 2013 σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό Business Leaders in Greece της ICAP. Ta EBITDA του ομίλου το 2013 αυξήθηκαν σε σχέση με το 2012 κατά 24,5 εκατ. ευρώ.
Καίει το κόστος της ενέργειας στην Ελλάδα
Παρά τη μείωση στις τιμές ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά, οι τιμές λιανικής στο αέριο και στον ηλεκτρισμό στην Ευρώπη συνέχισαν να αυξάνονται το 2013, όπως διαπιστώνει η πρόσφατη ανάλυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER). Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη των 28, την προηγούμενη χρονιά, κατά μέσο όρο ο λογαριασμός για το ρεύμα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 4,4%, ενώ για το φυσικό αέριο κατά 2,7%. Πρωταθλήτρια είναι η Ελλάδα αφού το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε την περίοδο 2008-2013 πάνω από 60%.
Στις περιπτώσεις των νοικοκυριών όπου οι τιμές αυξήθηκαν περισσότερο, η αύξηση προήλθε κυρίως όχι από την παραγωγή αλλά από παράγοντες όπως οι χρεώσεις δικτύου, οι φόροι, τα ειδικά τέλη κ.λπ., δηλαδή από το ρυθμιζόμενο σκέλος του τιμολογίου, και όχι το ανταγωνιστικό. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η παραδοχή αυτή ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με την εξαίρεση της Μάλτας, της Ιρλανδίας, της Κύπρου, της Βρετανίας και της Ελλάδας.
Αναλύοντας την τιμή ρεύματος μετά τους φόρους για τα νοικοκυριά στις πρωτεύουσες των 28, προκύπτει ότι στην Ελλάδα η τιμή διαμορφώνεται κατά 53% από το κόστος της ενέργειας, κατά 18% από τις χρεώσεις δικτύου, ενώ 18% της τιμής προέρχεται από φόρους και 12% από χρεώσεις για τις AΠΕ.
€31,2 εκατ. πουλήθηκε το «Blue Star Ithaki»
Η Attica Συμμετοχών πούλησε στην κυβέρνηση του Καναδά το πλοίο «Blue Star Ithaki» έναντι 31,2 εκατ. ευρώ μετρητοίς. Το καθαρό κέρδος για τον όμιλο Attica εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 εκατ. ευρώ και θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου 2014. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την παράδοση του πλοίου στους νέους αγοραστές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά.

€10,5 εκατ.η περιουσία της Ανδρομέδας ΕΕΧ

Στα 10,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων Ανδρομέδα το πρώτο εννεάμηνο του 2014 σημειώνοντας απόδοση -3,77% από την αρχή του έτους έναντι αρνητικής απόδοσης 8,7% του γενικού δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η εταιρεία στο εννεάμηνο εμφάνισε ζημιές 0,39 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,721 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν συνολικά σε 0,013 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk