Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το διεθνές συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.
Περίπου 850 και πλέον ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς συμμετείχαν στο TBEX Europe 2014 και από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πριν ακόμα ξεκινήσει η διοργάνωση, μέχρι και σήμερα, έχουν, ήδη, καταγραφεί χιλιάδες αναρτήσεις και αφιερώματα σε όλα τα δημοφιλή διεθνή μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και blogs (twitter, facebook, instagram, pinterest κ.α.) που αθροιστικά έχουν αποδώσει εκατομμύρια προβολές και αναγνώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, μόνο στο twitter και μόνο οι επίσημες ετικέτες (hashtags) #ΤΒΕΧATHENS & #THISISATHENS, από 20 ως και 27 Οκτωβρίου «διαβάστηκαν» (reach) από περισσότερους από 11,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες (unique users) και συγκέντρωσαν περισσότερες από 68.086.915 προβολές (impressions) μέσα από 14.500 αναφορές από περισσότερους από 3.400 διαφορετικούς χρήστες.
«Η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας, θα αναπαράγεται για μεγάλο, ακόμη, χρονικό διάστημα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι μέσα από αυτήν την εξαιρετική διοργάνωση, το μήνυμα της Αθήνας μεταδίδεται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρόσθεσε επίσης ότι «η παγκόσμια αυτή συνάντηση των ταξιδιωτικών bloggers, των συγγραφέων τουρισμού, των ειδικών του τομέα τουρισμού και ταξιδιών, αποδείχθηκε το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη μας. Η επιτυχία του ΤΒΕΧ 2014 ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών μηνών και ενός άνευ προηγουμένου συντονισμού των φορέων του δήμου, των κρατικών υπηρεσιών και φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά με την υπουργό Τουρισμού, την κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, είχαμε μία εξαίρετη συνεργασία».
Στο TBEX Athens 2014:
– Συμμετείχαν 850 ταξιδιωτικοί Bloggers, συντάκτες ταξιδιωτικών και τουριστικών media, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές και ειδικοί.
– Οι επισκέπτες προέρχονταν από συνολικά 53 χώρες από όλες τις περιοχές του κόσμου, με την πλειονότητα αυτών, από τη Βόρειο Αμερική (32%), την Ευρώπη (38%)και την Ασία (11%).
– Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 70 περιηγήσεις και επισκέψεις εξοικείωσης εντός Αττικής και έξι άλλα fam trips σε άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρος, Μετέωρα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Πελοπόννησο).
– Συνολικά, πάνω από 65 φορείς και επιχειρήσεις υποστήριξαν τη διοργάνωση.
Από τα προφίλ social media του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκαν περισσότερα από 350 είδη περιεχομένου (tweets, posts, instagram φωτογραφίες, interactions κλπ).
Η διοργάνωση του TBEX Europe 2014 ανατέθηκε στην Αθήνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια του δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB). Το TBEX 2014 υποστήριξε ως συνδιοργανωτής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετείχαν ως Platinum Χορηγοί, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), η AEGEAN AIRLINES, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).