Με 422 ψήφους υπέρ και 220 κατά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε την υποψηφιότητα τού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά την καταμέτρηση μετά την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Στρασβούργο βρέθηκαν επίσης 47 λευκά και 10 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε την ψηφοφορία ιστορική, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκλέγεται για πρώτη φορά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τόση ευρεία πλειοψηφία.

Για την εκλογή του, ο κ. Γιούνκερ έπρεπε να συγκεντρώσει το 50% συν μία των ψήφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή 376 ψήφους.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η ομιλία του κ. Γιούνκερ ενώπιον της Ολομέλειας, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεσμεύτηκε για σχέδιο επενδύσεων με στόχο ενίσχυση της βιομηχανίας, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, υποσχέθηκε τη διάθεση 300 δισ. ευρώ για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, ενίσχυση της βιομηχανίας. ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας.