Αθώοι οι έντεκα εργολαβικοί για την εισβολή στο ΑΠΘ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι έντεκα εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείες καθαρισμού, οι οποίοι κατηγορούνταν για την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Νοέμβριο του 2012. Πρωτοδίκως οι εργολαβικοί είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι έντεκα εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείες καθαρισμού, οι οποίοι κατηγορούνταν για την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Νοέμβριο του 2012. Η πολυήμερη κατάληψη είχε λήξει ύστερα από έφοδο της αστυνομίας.

Πρωτοδίκως οι εργολαβικοί είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Απολογούμενοι, αρνήθηκαν ότι κατέλαβαν το κτίριο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για συλλογική διαμαρτυρία.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την αθωωτική απόφαση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Με τον τρόπο αυτό κατέπεσαν οι μεθοδεύσεις των Μυλόπουλου και Παντή [απερχόμενοι πρύτανης και αντιπρύτανης του ΑΠΘ, αντιστοίχως] εναντίον των εργολαβικών εργαζομένων οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανεργία με δική τους ευθύνη».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk