Την πορεία της ΔΗΜΑΡ προς το συνέδριο και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να εκδηλωθούν στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται συζήτησε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος στη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι τόσο για το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ», όσο και γι’ αυτό του ρυθμιστικού Αθήνας – Θεσσαλονίκης και του αιγιαλού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι οργανώσεις του κόμματος θα προβάλουν τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναζητώντας παράλληλα τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

Ειδικά για το ζήτημα του ρυθμιστικού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, εκτιμήθηκε ότι θα συνέβαλε η πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στη Βουλή, με ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του αρμόδιου τομέα του κόμματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των εργασιών των επιτροπών θέσεων, οργανωτικού και καταστατικού εν όψει του συνεδρίου, με στόχο τα σχετικά κείμενα να έρθουν το γρηγορότερο προς έγκριση σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αποφασίστηκε, επίσης, νέα συνεδρίαση της ΕΕ τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του διαλόγου για την Κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.