Με απόλυτο φαβορί την Γαλλία, αλλά με το Εκουαδόρ να έχει ισχυρό κίνητρο, θα διεξαχθεί την Τετάρτη (23:00) ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την 3η αγωνιστική στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 74.738 θεατών «Maracana» του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Νουμανντιέ Ντουέ από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι «πετεινοί» του Ντιντιέ Ντεσάμπ, έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους μέχρι τώρα και δικαίως συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με κάλυψη σε όλο το γήπεδο, με τις γραμμές σε ιδανική απόσταση, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως με πολλές επιλογές στην επιθετική λειτουργία, οι Γάλλοι δείχνουν εξαιρετικά στοιχεία, ικανά να τους φτάσουν πολύ μακριά στο τουρνουά.

Θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση και να παραμείνουν χωρίς βαθμολογική απώλεια στην κορυφαία διοργάνωση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ισημερινού θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» την νίκη, καθώς μόνο έτσι θα έχουν ελπίδες πρόκρισης, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να παρακολουθήσουμε έναν εξαιρετικά «ανοικτό» αγώνα.

Στην μοναδική φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο αντίπαλοι, οι Γάλλοι νίκησαν 2-0, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Ούγκο Λιορίς, Ματιέ Ντεμπισί, Ράφαελ Βαράν, Μαμαντού Σακό, Πατρίς Εβρά, Μπακαρί Σανιά, Ματιέ Βαλμπουενά, Μπλεζ Ματουϊντί, Πολ Πογκμπά, Καρίμ Μπενζεμά, Ολιβιέρ Ζιρού.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέντα): Αλεξάντερ Ντομίνγκες, Χουάν Κάρλος Παρέδες, Ζόρζε Γκουάγκουα, Φρίκσον Εράσο, Βάλτερ Αγιόβι, Οσβάλντο Μίντα, Αντόνιο Βαλένσια, Κριστιάν Νομπόα, Τζέφερσον Μοντέρο, Ένερ Βαλένσια, Φελίπε Καϊσέδο.

Μόνο νίκη θέλουν οι Ελβετοί

Ενώ ο άλλος αγώνας του ομίλου έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς η Ονδούρα έχει ήδη αποκλειστεί και η Ελβετία θέλει νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 39.118 θεατών «Amazonia arena» της πόλης Μανάους, με διαιτητή τον Αργεντινό, Νέστορ Πιτάνα.

Οι Ελβετοί θέλουν πάση θυσία την νίκη και παράλληλα να μην νικήσει ο Ισημερινός την Γαλλία στον άλλο αγώνα του ομίλου, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση ως δεύτεροι πίσω από τους «τρικολόρ». Ο Οτμαρ Χίτσφελντ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς και να βασισθεί για ακόμη μία φορά, στην πειθαρχία και την υπομονή, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που παίζει η Ελβετία. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Ονδούρας, θα επιδιώξουν να αποχαιρετήσουν την διοργάνωση, με μία αξιοπρεπή εμφάνιση.

Στην μοναδική συνάντηση τους οι δύο ομάδες, στο Μουντιάλ του 2010 (επίσης στους ομίλους), αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελβετία θα προκρινόταν στην επόμενη φάση εάν νικούσε με διαφορά δύο γκολ.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΟΝΔΟΥΡΑ (Λουίς Σουάρες): 18. Νοελ Βαγιαδάρες, 21. Μπράιαν Μπεκέλες, 5. Βίκτορ Μπερνάρντες, 3. Μέινορ Φιγκερόα, 7. Εμίλιο Ισαγκίρε, 11. Τζέρι Μπένγκτσον, 19. Λουίς Γκαρίδο, 20. Ζόρζε Κλάρος, 15. Ρότζερ Εσπινόζα, 13. Κάρλο Κόστλι, 8. Ουίλσον Παλάσιος.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): 1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στεφάν Λιχτστάινερ, 4. Φιλίπ Σεντέρος, 20. Γιοχάν Τζουρού, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκες, 8. Γκοχάν Ινλέρ, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 23. Τσερντάν Σακίρι, 10. Γκανίτ Τσακά, 9. Χάρις Σεφέροβιτς, 18. Αντμίρ Μεχμέντι.