Η ανάγκη η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ελκυστική στην προσέγγιση παραγωγών ξένων ταινιών απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ.κ. Πέτρο Μάρκαρη και Γρηγόρη Καραντινάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κ. Βασίλη Κατσούφη και τον πρόεδρο της Ενωσης Παραγωγών κ. Ανδρέα Τσιλιφώνη.
«Είναι τεράστια σημασία για την χώρα μας να φέρουμε μεγάλους παραγωγούς, που θα γυρίσουν ταινίες, με θέματα από την αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη για τη χώρα. Παράλληλα σημείωσε ότι ο κινηματογράφος μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο εξαγωγής πολιτισμού, δίνοντας επίσης ώθηση στην τουριστική κίνηση της χώρας. «Μία καλή ταινία προσελκύει τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά τα τοπία στα οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα», πρόσθεσε.
Οι συντελεστές του κινηματογράφου εξέθεσαν από την πλευρά τους τις απόψεις και τα προβλήματα του χώρου και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συντονισμός δράσεων και συγκρότηση ομάδας εργασίας για την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων.