Με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας αναμένεται να συναντηθεί εντός των ημερών ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, καθώς εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα στο χώρο της Υγείας. Ανάμεσά τους, η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων, θέμα για το οποίο και ο απερχόμενος υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι εκκρεμεί.

Στην ομιλία του, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «εκκρεμεί η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών ώστε να δείξουμε και στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται και για το καλό των πολιτών και όχι επειδή μας το ζητούν οι ξένοι».

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του έργου του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε διάστημα ενός έτους και «συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις των προκατόχων μας επιτύχαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, να εξορθολογίσουμε τις δαπάνες του κράτους και να καταφέρουμε με 200 εκτατ. ευρώ λιγότερα στον προυπολογισμό των νοσοκομείων να δώσουμε πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους τους ανσφάλιστους πολίτες».

«Αν έγιναν λάθη, που σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο αντικαταστάτης του κ. Βορίδης «θα συνεχίσει έργο και θα τα πάει περίφημα».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υφυπουργός Υγείας και νυν Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας είπε ότι «όταν ήρθαμε δεν φανταζόμασταν ότι θα ήταν τόσο δύσκολο» και πρόσθεσε: «Ωραία πράγματα η σύνεση και η δικαοσύνη αλλά δύσκολα και κοπιώδη είχε πει ο Πλάτωνας».

Η κυρία Ζέττα Μακρή έξέφρασε σιγουριά ότι οι διάδοχοί τους θα τα πάνε καλύτερα. «Γι’ αυτό είμαι σίγουρη. Για ένα δεν είμαι σίγουρη: ότι θα έχουν καλύτερη ατμόσφαιρα».

Μάκης Βορίδης: «Παραλαμβάνω υπουργείο από έναν συναγωνιστή»

«Η παραλαβή ενός υπουργείου από έναν συναγωνιστή και πολύ στενό φίλο είναι εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή. Η φόρτιση εντείνεται όταν ο συγκεκριμένος υπουργός έχει στο ενεργητικό του λαμπρή θητεία στο υπουργείο Υγείας. Και μάλιστα, όταν η Υγεία στην Ελλάδα θα φέρει στο μέλλον το αποτύπωμα του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη».

Με τις φράσεις αυτές ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Βορίδης και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό δεν έγινε μόνο χάρη στο κουράγιο του, το θάρρος του, την τόλμη του, αλλά και χάρη στις αξίες που πιστεύουμε της ελευθερίας και της πατρίδας. Είναι αυτές που μας κάνουν να είμαστε αγκυροβολημένοι στον πολίτη, τον οποίο σεβόμαστε όχι μόνο ως φορολογούμενο αλλά και ως χρήστη των υπηρεσιών Υγείας. Είναι δύο πολιτικές που άσκησε ο Αδωνις και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και εμείς».

Ο νέος υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η περίοδος της υπουργίας του προκατόχου του σημαδεύτηκε από κορυφαίες μεταρρυθμίσεις.

Με καλά λόγια μίλησε τόσο για τον νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, όσο και για την νέα υφυπουργό κυρία Κατερίνα Παπακώστα η οποία συνοδευόταν από τον γιο της. «Η κυρία Παπακώστα», πρόσεθσε, «συμβολίζει και σε προσωπικό επίπεδο την ευαισθησία την οποία θα επιδείξουμε τους συμπολίτες μας ως κυβέρνηση».