Δέκα ελληνικές επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν ένα από τα 11 βραβεία των «European Business Awards sponsored by RSM», που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Μαΐου στην Αθήνα. Πρόκειται για την όγδοη τελετή απονομής του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού θεσμού, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα «European Business Awards sponsored by RSM» αποτελούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο διαγωνισμό επιχειρήσεων στην ΕΕ. Patron των βραβείων είναι ο Επίτροπος Εμπορίου Ευρώπης κ. Karel De Gucht, ο οποίος θα είναι παρών τη βραδιά της απονομής, στην οποία θα παρευρεθούν επίσης, CEO σημαντικών ευρωπαϊκών εταιρειών, διακεκριμένα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, καθώς επίσης ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

«Με την επιλογή της Αθήνας για τη διεξαγωγή του τελικού των φετινών European Business Awards, θέλαμε να δείξουμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μας στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις και αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει, η ελληνική επιχειρηματικότητα δείχνει δυνατότητες και δυναμισμό και αυτό είναι το κύριο στοιχείο που θα πρέπει να στρέψει την προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος των European Business Awards κ. Adrian Tripp.

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Κάθε χρόνο επιλέγει και προτείνει ελληνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται, ενώ παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους πανευρωπαϊκά.

Πέρυσι δύο ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία, κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στο τελικό, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα και φέτος για πρώτη φορά βραβεύτηκαν 46 ελληνικές εταιρείες ως National Champions, ο μεγαλύτερος αριθμός έως σήμερα. Από αυτές αναδείχθηκαν οι δέκα ως φιναλίστ και είναι ήδη κάτοχοι του τίτλου Ruban d’ Honneur και μία ως National Public Champion, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα από τα 11 βραβεία του.

Συγκεκριμένα, στον φετινό διαγωνισμό 2013/2014, δήλωσαν συμμετοχή στην πρώτη φάση της διαδικασίας 17.000 επιχειρήσεις από 30 χώρες της Ευρώπης. Από αυτές εκλέχθηκαν από τους κριτές 375 National Champions, 100 Ruban d’Honneurs (δέκα από κάθε κατηγορία) και από αυτούς θα αναδειχθούν στον τελικό δέκα νικητές – ένας για κάθε κατηγορία. Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις δέκα κατηγορίες των βραβείων, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Το 2012/2013 οι συμμετέχοντες εκπροσώπευαν συνδυαστικά ένα κύκλο εργασιών άνω του ενός τρισ. ευρώ (8,23% του ΑΕΠ της ΕΕ) απασχολώντας πάνω από 2,7 εκατ. ανθρώπους. Ανάμεσα στις 100 εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τίτλο «Ruban d’Honneur», ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού, συγκαταλέγονται και δέκα ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία. Οι ελληνικές εταιρείες που έχουν φθάσει στον τελικό, είναι οι Coco-Μat, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta. Επιπλέον, βραβεύτηκε η εταιρία Skroutz ως National Public Champion (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας), με βάση την ψηφοφορία του κοινού.

Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, ενώ στο πλαίσιο των βραβείων, στις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και τo Winners Conference, χορηγός του οποίου είναι ο όμιλος Algean, με σκοπό να εξεταστεί ο ρόλος της επιχειρηματικότητας, καθώς και οι προοπτικές και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η αυλαία θα ανοίξει στις 26 Μαΐου, με τα European Business Awards και την RSM μαζί με τον Βρετανό Πρέσβη κ. John Kittmer, να καλωσορίζουν επιχειρηματίες, επενδυτές και διαγωνιζομένους, στην οικία του στην Αθήνα.