«Στόχος είναι τις επόμενες ημέρες έως τις εκλογές η προβολή του έργου που σκοπεύουμε να κάνουμε εφόσον εκλεγούμε», σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ FM ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έκανε λόγο για αστήρικτες κατηγορίες και ψεύδη από τη πλευρά του νυν δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.
{{{ audio1 }}}
Ο κ. Μώραλης έκανε λόγο για τη διαμόρφωση τεχνητής πόλωσης στην οποία δεν θέλει να συμμετάσχει και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στήριξης σε όσους ψηφοφόρους επέλεξαν άλλους συνδυασμούς στον πρώτο γύρο λέγοντας πως είναι γνωστό σε όλους πως προέρχεται από την κεντροαριστερά.
Για τη στάση του κ. Θοδωρή Δρίτσα τόνισε ότι δεν απευθύνεται τόσο στους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, αλλά στους δημότες, λέγοντας ότι μπορεί να έχει επιφυλάξεις και ενστάσεις για επιχειρηματικά συμφέροντα αναφερόμενους στους κ.κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και Πέτρο Κόκκαλη. Ωστόσο, πρόσθεσε, εκείνος θεωρεί ξεχωριστή την παρουσία των επιχειρηματιών λέγοντας πως σκοπός τους είναι να προσφέρουν στην πόλη του Πειραιά.
«Τους καλώ να έρθουν μαζί μας για να φέρουμε την ανατροπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ενώ απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου περί υποστήριξης του από τη Χρυσή Αυγή είπε πως δεν χαρακτηρίζει πολίτες και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει τα προβλήματα που οδήγησαν τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο του συγκεκριμένου κόμματος.
Κλείνοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν ποιους θέλουν για να φέρουν την ανάπτυξη και την πρόοδο στον Πειραιά κατηγορώντας για παλαιοκομματισμό τον Β.Μιχαλολιάκο.
Νωρίτερα ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης έκαναν περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά του Άγιου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο. Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» σημειώνεται ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τους πολίτες για το πρόγραμμα του εστιάζοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά της πόλης.
Με θερμά λόγια στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος με αφορμή το φιλανθρωπικό «Shopping Day» που διοργάνωσε η Brooks Brothers στο νέο της κατάστημα στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τη UNICEF για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον Πειραιά και τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου.

Για τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου

«Δεν έχω εικόνα έντασης και πόλωσης. Έχω μια εικόνα τεχνητής έντασης και πόλωσης. Την πρώτη Κυριακή, 7 στους 10 Πειραιώτες αποδοκίμασαν μια δημοτική αρχή και για τον τρόπο διακυβέρνησης. Μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής που έκανε την πρώτη δήλωση ο κ. Μιχαλολιάκος, όλα έβαιναν καλώς. Ήταν ομαλή η προεκλογική περίοδος και το είχαμε δηλώσει και οι δύο και όλα στον Πειραιά κυλούσαν ομαλά. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, σε δεύτερη δήλωση του κ. Μιχαλολιάκου, επιχείρησε – κατά την άποψή μου με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές – να δημιουργήσει μια τεχνητή πόλωση που για μένα τον χαρακτηρίζει γενικότερα και στην πορεία του. Είναι προσωπική μου άποψη αυτή, άλλοι τη δέχονται και άλλοι όχι. Επικαλείται και ένα βίντεο που βγήκε στην τηλεόραση, όλοι το είδαν και καθένας βλέπει το δικό του, αλλά νομίζω ότι αυτά που είδαμε είναι αντικειμενικά. Να μιλάνε, να φωνάζουν και να εκστομίζουν εκφράσεις κάποιοι, ο ένας στον άλλον. Για να μην κάθομαι λοιπόν εγώ και να σχολιάζω τι λέει ο κ. Μιχαλολιάκος, λέω ότι η Αστυνομία, το σώμα των δικαστικών αντιπροσώπων και υποψήφιος σύμβουλος του κ. Μιχαλολιάκου που ήταν παρόντες τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Είναι πολύ δυσάρεστο που έχει αυξηθεί η Αστυνομία στον Πειραιά. Είναι μια πόλη που δεν είχε κανένα πρόβλημα και οι πολίτες πήγαν σε 356 εκλογικά τμήματα, ως οι καλύτεροι κριτές, και ψήφισαν. Αν υπάρχει πολίτης που είδε ντου σε εκλογικά τμήματα και αυτά που λέει ο κ. Μιχαλολιάκος για 200άρικα και 50άρικα και όλα τα άλλα που αποτελούν λάσπη και για μένα προσωπικά και για το συνδυασμό, ας βγει και να το πει. Δεν δέχομαι και προσωπικά να αμφισβητεί ο κ. Μιχαλολιάκος το ήθος μου, τις δημοκρατικές μου αξίες και την εντιμότητά μου. Θέλω να τελειώσω με αυτό, διότι είναι μια τεχνητή πόλωση για να μη συζητήσουμε για προγράμματα και το τι έγινε ή δεν έγινε στον Πειραιά και τι θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που θέλω να προβάλλω είναι την πρότασή μας, το θετικό έργο. Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και προέρχονται από την Κεντροαριστερά, διότι ανήκω σ’ αυτήν και μεγάλωσα σε ένα τέτοιο σπίτι, να μπορώ να τους κοιτάω για να νιώθω άνετα μαζί τους και να έρθουν μαζί μας για να κάνουμε την ανατροπή.»

Για τον Θ. Δρίτσα

«Δεν απευθύνομαι στους επικεφαλής (των παρατάξεων) κατ’ ανάγκη, αλλά απευθύνομαι στους πολίτες. Ο κ. Δρίτσας είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος που μπορεί να έχει κάποιες αντιρρήσεις και αμφιβολίες ότι μπορεί να εξυπηρετούνται συμφέροντα στο δικό μου συνδυασμό λόγω της παρουσίας δύο συγκεκριμένων ονομάτων μεγάλων επιχειρηματιών της χώρας – κυρίως του κ. Μαρινάκη και του Πέτρου Κόκκαλη – αλλά έχω ξαναπεί ότι εγώ θα διοικήσω το δήμο, εγώ ηγούμαι του συνδυασμού και με τιμά η παρουσία τους και θέλουν να βοηθήσουν σ’ αυτό που λέμε επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, τουρισμό και ναυτιλία. Δεν εξυπηρετούν συμφέρον και όσοι εξυπηρέτησαν συμφέρον σ’ αυτή τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια δεν βγήκαν ποτέ στην πρώτη γραμμή. Ήταν καλύτερο γι’ αυτούς να μείνουν πίσω από την κουρτίνα, στο παρασκήνιο, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Όταν βγαίνει κάποιος μπροστά και υποστηρίζει έναν άνθρωπο και ζητάει στην πρώτη γραμμή σταυρό και εκτίθεται, δεν μπορεί να εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα. Επιθυμεί να προσφέρει στην πόλη και αυτός ο συνδυασμός είμαστε, αυτοί οι άνθρωποι είμαστε.»

Για τους υπαινιγμούς περί στήριξης του συνδυασμού του από τη Χρυσή Αυγή

«Λέγεται αυτό από τον κ. Μιχαλολιάκο – ξάδελφο του άλλου Μιχαλολιάκου. Εν πάση περιπτώσει… Εγώ δεν χαρακτηρίζω τους πολίτες, αλλά δεν πιστεύω ποτέ στη χώρα μας ότι υπάρχει ποσοστό 16% ναζιστών, όπως εμφανίστηκε. Πιστεύω ότι τα προβλήματα των πολιτών είναι προβλήματα που τους οδήγησαν σ’ αυτήν την ψήφο και ακραίες πολιτικές επιλογές. Είναι η έλλειψη κράτους και δημοτικής αρχής, είναι η φτώχεια, είναι η ανεργία. Αυτός είναι οι βασικός άξονας της συζήτησης και όχι να υπεκφεύγουμε, για να μη συζητήσουμε αυτά τα θέματα.»