Την απαγόρευση των Windows 8 στο Δημόσιο αποφάσισε η Κίνα

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft απαγορεύεται στους κρατικούς υπολογιστές, ανακοίνωσε μυστηριωδώς η κινεζική κυβέρνηση. Αναλυτές εικάζουν ότι το Πεκίνο προσπαθεί να πιέσει τη Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη των XP.

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft απαγορεύεται στους κρατικούς υπολογιστές, ανακοίνωσε μυστηριωδώς η κινεζική κυβέρνηση.

Το Κέντρο Προμηθειών Κεντρικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε την απαγόρευση της εγκατάστασης των Windows 8 σε μια εγκύκλιο που εξέδωσε για τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Xinhua, η απαγόρευση έχει στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των υπολογιστών μετά την απόφαση της Microsoft να διακόψει την υποστήριξη για τα Windows XP, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε το Xinhua διευκρίνισαν πώς η απαγόρευση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ή ενισχύει την ασφάλεια των υπολογιστών.

Ωστόσο μια εταιρεία αναλύσεων που σχολίασε το θέμα υπονόησε πως το Πεκίνο ελπίζει να πιέσει τη Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη για τα XP. «Η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει τα Windows 8 από τις δημόσιες προμήθειες δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει τα XP, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% της αγοράς επιτραπέζιων υπολογιστών στην Κίνα» ανέφερε η εταιρεία Canalys.

Η Κίνα ήταν ανέκαθεν προβληματική αγορά για τη Microsoft, η οποία διαμαρτυρήθηκε το 2011 ότι, λόγω της πειρατείας λογισμικού, τα έσοδά της στην Κίνα είναι μικρότερα από ό,τι στην Ολλανδία, παρόλο που οι πωλήσεις υπολογιστών κυμαίνονταν στα επίπεδα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk