Σταύρος Θεοδωράκης: Θέλουμε το «Ποτάμι» τρίτη δύναμη

Άλλο εθνικές εκλογές και άλλο ευρωεκλογές, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή, ό,τι και αν έχουν σκοπό να ψηφίσουν. Αλλά τόνισε: «αν  δεν μας θέλετε, δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο κανενός».

Άλλο εθνικές εκλογές και άλλο ευρωεκλογές, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, συμπληρώνοντας ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

«Στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε. Στο τέλος θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια επανάσταση» είπε σκωπτικά.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε προβληματισμό για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολίτες να μην παίζουν με την ψήφο τους. «Δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη, δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στα παιδιά μας, ότι μπορούμε να κάνουμε πλάκα με την ψήφο μας» τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί περιοχές της Αθήνας, όπου το ποσοστό της ΧΑ ήταν υψηλό, ώστε να πάρει απαντήσεις.

«Για αυτό και έχει σημασία να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη. Είναι και πρακτικό, γιατί χρειάζεται μία διέξοδο μέσα από συνεργασίες. Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια» συμπλήρωσε.

Εν όψει του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών επανέλαβε ότι το Ποτάμι είναι κατά των κομματικών επιλογών, φέροντας ως παράδειγμα το στραπάτσο της ΝΔ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σε Κρήτη και Θεσσαλία.

Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί καλύτερα στο θέμα της οικονομίας, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι ζήτημα προσωπικών ικανοτήτων.

«Η μέθοδος της ύπνωσης δεν πιάνει στις διεθνείς σχέσεις, ούτε του καλοπιάσματος, ούτε όμως του τσαμπουκά. Πρέπει αυτός που θα διαπραγματευθεί να ξέρει τι μπορεί να κάνει η χώρα. Η Ελλάδα πήγε στη διαπραγμάτευση σαν μαθητούδια. Οι Έλληνες πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την κρίση δεν ήξεραν τι να κάνουν. Κρέμονταν από τα χείλη και τα πορτοφόλια των άλλων» σημείωσε.

«Τα κορυφαία ζητήματα τα θέτεις όταν είσαι δυνατός, όταν έχεις συμμαχίες. Πρέπει να θέτουμε σταδιακά τα ζητήματα, για να έχεις μαζί σου την κοινωνία της Ευρώπης» κατέληξε.

Σε ερώτηση για το αν η πόλωση θα πλήξει το Ποτάμι, είπε ότι αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι η αποχή. «Με φοβίζει ότι κάποιοι αποφασίζουν να μην αποφασίζουν» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να πάνε στην κάλπη, ό,τι και αν πρόκειται να ψηφίσουν.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το κόμμα του δεν θέτει διλήμματα: θέλουμε να μαλώσουμε, αλλά για τις λύσεις.

Σε άλλη ερώτηση για τα ποσοστά του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις και με δεδομένη την αποτυχία των exit polls στην αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στη χώρα «παράγουμε περισσότερες δημοσκοπήσεις από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε».

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι το κόμμα του δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. «Μπορεί να είμαστε πολύ πάνω αν πιστέψω την υποδοχή που έχουμε στις πλατείες και τους δρόμους, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια κοινωνία επιφυλακτική στο καινούργιο» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα σταθερότητας μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν ήρθαμε να γίνουμε δεκανίκι κανενός».

«Αν το Ποτάμι πάει καλά στις ευρωεκλογές και γίνει συνομιλητής πώς θα αλλάξει η κοινωνία, θα κάνουμε αυτό που κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος: έχουμε 20 προτάσεις και τις συζητάμε με την κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ. Συζητάμε αν υπάρχει συμφωνία για επιμέρους ή κεντρικά θέματα. Χωρίς ανταλλάγματα» εξήγησε.

Σε σχετική ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση που το Ποτάμι δεν πάει καλά στις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk