• Αναζήτηση
 • Υπέρ της ελεύθερης αγοράς εργασίας εντός ΕΕ οι Νότιοι, κατά οι Βόρειοι

  Αρνητικοί είναι οι πολίτες της Βόρειας Ευρώπης ως προς την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργαζομένων εντός της ΕΕ, όπως καταγράφεται στους χρήστες του EUvox. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης που βιώνουν την οικονομική κρίση είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς εργασίας εντός ΕΕ.

  Αρνητικοί είναι οι πολίτες της Βόρειας Ευρώπης ως προς την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργαζομένων εντός της ΕΕ, όπως καταγράφεται στους χρήστες του EUvox, του ηλεκτρονικού συμβούλου ψήφου για τις ευρωεκλογές. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης που βιώνουν την οικονομική κρίση είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς εργασίας εντός ΕΕ.

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, καταγράφεται ακόμη και πλειοψηφία χρηστών του EUvox που τίθενται υπέρ των περιορισμών στο δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Επίσης, στην Κύπρο και στην Ολλανδία οι πλεοψηφίες δεν υποστηρίζουν την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργαζομένων εντός της ΕΕ.

  Οι ψηφοφόροι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του ανοίγματος των συνόρων, έζησαν υψηλά επίπεδα μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να είναι υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων εντός της ΕΕ.

  Στην Ελλάδα, το ποσοστό των χρηστών που δέχονται τα οφέλη της ελεύθερης αγοράς εργασίας εντός της ΕΕ κυμαίνεται γύρω στο 75%.

  Σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, τα ποσοστά των χρηστών οι οποίοι αντιτίθενται στους περιορισμούς στην ελεύθερη αγορά εργασίας ξεπερνούν ακόμη και το 80%.

  Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στα δεδομένα από τη χρήση της εφαρμογής μέχρι τις 12 Μαΐου 2014.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk