Παρέμβαση από τις φυλακές του προφυλακισμένου για τρομοκρατικές πράξεις Νίκου Ρωμανού, ο οποίος αρνείται να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για νέες τρομοκρατικές πράξεις που του καταλογίζονται. Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός ήταν ο επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου και κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Διαβάστε όλο το κείμενο του Νίκου Ρωμιανού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη συμμετοχής του στις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρεία Τραστορ και στο σπίτι του πρώην υπουργού άμυνας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου. Παραδέχεται ότι ο μόνος δράστης σε αυτές τις ενέργειες ήταν ο ίδιος, γεγονός που, όπως λέει, αποδεικνύεται και από τα βίντεο και τις μαρτυρικές καταθέσεις.
Επιμένει όμως ότι δεν συμμετείχε «στον εμπρησμό του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ, ούτε στις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι Πύρινες Σκιές». Υποστηρίζει ότι ο λόγος που τοποθετείται δημόσια για τις συγκεκριμένες ενέργειες είναι για να αναδείξει τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν «τη νέα καταστολή μέσω του DNA για να ενοχοποιήσουν συντρόφους αιχμαλώτους».
Παρέμβαση και υπέρ Μαζιώτη
Όπως προσθέτει η δημόσια αποποίηση των ευθυνών για τις συγκεκριμένες πράξεις δεν έχει σχέση με την επιθυμία του να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες, αφού γίνεται ταυτόχρονα με την ανάληψη ευθύνης για τις άλλες επιθέσεις. Μιλάει επίσης για «στοχοποίηση» και άλλων συντρόφων του, όπως τους χαρακτηρίζει. «Τρανταχτά παραδείγματα η καταδίκη των Τάσου Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη, αλλά και η δίωξη εναντίον του καταζητούμενου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για μια ληστεία τράπεζας» σημειώνει.