Κουβέλης:Πρωτοβουλίες για τρίτο πόλο της Κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές

Πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πάρει ο Φώτης Κουβέλης, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης του τρίτου πολιτικού πόλου της Κεντροαριστεράς, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική στην πολιτική της έκφραση ή δεν θα υπάρχει. Ούτε μπορεί να είναι παρακολούθημα ούτε προσάρτημα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής» δήλωσε.

Πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα πάρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης του τρίτου πολιτικού πόλου της Κεντροαριστεράς, με προοδευτικό περιεχόμενο και πρόσημο, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική στην πολιτική της έκφραση ή δεν θα υπάρχει. Ούτε μπορεί να είναι παρακολούθημα ούτε προσάρτημα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με το ΠαΣοΚ σημείωσε: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον κόσμο του ΠαΣοΚ. Έχουμε διαφωνίες και αντιθέσεις για τη σημερινή έκφραση του ΠαΣοΚ, που είναι παρακολούθημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Διευκρίνισε ότι δεν είναι προσωπικές οι διαφορές με το ΠαΣοΚ και έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα στοιχίσει εκλογικά στη ΔΗΜΑΡ η αποχώρησή της από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε «διχαστικό και εκβιαστικό» το δίλημμα που θέτει ο κ. Βενιζέλος, για να διαμορφώσει «συνθήκες φόβου», όπως είπε.

Για τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι μπορεί να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σχολίασε πως «οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το θέμα είναι τι θα πει». Πρόσθεσε ότι το ζήτημα του αν υφίσταται κυβέρνηση ή όχι είναι συνταγματικά στα χέρια του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δώσει στήριξη ο ίδιος στην κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Βενιζέλου.

Σε ερώτηση αν δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, απάντησε ότι «το δυναμικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές είναι η λήψη νέων μέτρων και νέα μέτρα έρχονται».

Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρέπει να «σταθεροποιηθεί το πολιτικό εκκρεμές του, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός τι υποστηρίζει». Με τα σημερινά δεδομένα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν υπάρχουν σημεία επαφής για συνεργασία». Σε ό,τι αφορά το μέλλον, δεν απέκλεισε τίποτε, σημειώνοντας ότι «η πραγματικότητα μπορεί να διαμορφώσει πολιτικές συνθήκες και τότε, βεβαίως, κυβερνήσεις συνεργασίας».

Σχετικά με τις πληροφορίες για το τι έγινε στη Σύνοδο των Καννών, είπε ότι δεν γνωρίζει και το κακό είναι να μην το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. «Όσα αναδεικνύονται, δείχνουν ότι όλα έγιναν ερήμην του ελληνικού λαού και είναι αντίπαλα προς μια δημοκρατική λειτουργία» παρατήρησε.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως υπήρχε προειλημμένη απόφαση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Για το θέμα της ΕΡΤ είπε πως ο κ. Βενιζέλος δεν τήρησε την υπογραφή στην κοινή πρόταση νόμου του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τόνισε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν τον άφησε καν να ενημερώσει ο ίδιος τον πρωθυπουργό για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, τον «πρόλαβε» και αυτό κάτι σημαίνει.

Για τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι πρέπει να στείλουν μήνυμα προς την Ευρώπη και το εσωτερικό της χώρας και υπογράμμισε πως η «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» δεν συμμερίζεται το αφήγημα επιτυχίας της κυβέρνησης, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην ΕΕ.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk