Σε συνέδριο των ευρωπαϊκών οργανισμών λιμένων ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Στο 11ο ετήσιο συνέδριο της ESPO (Ένωση Ευρωπαϊκών Οργανισμών Λιμένων) που πραγματοποιείται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαΐου θα συμμετάσχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο 11ο ετήσιο συνέδριο τoυ ESPO (Οργανισμός Ευρωπαϊκών Λιμένων) που πραγματοποιείται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαΐου θα συμμετάσχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου το συνέδριο εκτιμάται ότι έχει εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα, δεδομένου ότι υπό εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής, με αιχμή την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση πλαισίου όσον αφορά την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων, όπου τα ζητήματα του ανταγωνισμού και ειδικότερα της εξίσωσης των όρων ανταγωνισμού ως προς τη λειτουργία και την ανάπτυξης των λιμένων και των παρόχων λιμενικών υπηρεσιών τίθενται με επιτακτικό τρόπο.
Επίσης θα συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι του ΟΛΠ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Σταύρος Χατζάκος. Ακόμη θα παραστεί ο αρμόδιος Επίτροπος Σιιμ Κάλας εκπρόσωποι όλων των φορέων της ναυτιλίας, της λιμενικής βιομηχανίας και των συνδικάτων, καθώς και εκπρόσωποι- μέλη της ESPO από 265 λιμάνια.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ αναφέρεται πως κύρια θέματα είναι η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τομέων δραστηριοτήτων των Ευρωπαϊκών λιμανιών, καθώς και οι θέσεις υποψηφίων και κομμάτων για το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πάνω στο θέμα της ψήφισης νέου Κανονισμού για τη λιμενική αγορά.

Επίσης «στα 10 στρογγυλά τραπέζια, τα οποία θα ακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, θα συζητηθούν τα θέματα των Διευρωπαϊκών Δικτύων (TEN-T), των θαλάσσιων διαδρομών, τα Ecoports, η ανάπτυξη της έρευνας στα λιμάνια, η πράσινη ενέργεια (LNG) κ.α.»

Κατά τη Γενική Συνέλευση θεωρείται σίγουρο από ελληνικής πλευράς ότι θα αποφασιστεί οι εργασίες της επόμενης Γ.Σ. της ESPO να γίνουν το Μάιο του 2015 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk