Ευρωζώνη: Πτώση 0,3% στην βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

Πτώση 0,3% κατέγραψε σε μέσα επίπεδα η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ των 28 κρατών – μελών υποχώρησε κατά 0,2%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις στη βιομηχανική παραγωγή κατεγράφησαν τον Μάρτιο στην Πορτογαλία (-4,8%), στη Λιθουανία (-3,7%), στη Σουηδία (-2,5%) και στην Ελλάδα (-1,9%), και οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή της Ιρλανδίας (+5,6%), της Δανίας (+3,1%) και της Σλοβενίας (+2%).

Πτώση 0,3% κατέγραψε σε μέσα επίπεδα η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ των 28 κρατών – μελών υποχώρησε κατά 0,2%.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) η παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου στην ευρωζώνη μειώθηκε σε ετήσια βάση το Μάρτιο κατά 0,1%, ενώ στη ΕΕ των 28 αυξήθηκε κατά 0,5%. Η Eurostat επιβεβαίωσε ότι το Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στη βιομηχανική παραγωγή κατεγράφησαν τον Μάρτιο στην Πορτογαλία (-4,8%), στη Λιθουανία (-3,7%), στη Σουηδία (-2,5%) και στην Ελλάδα (-1,9%), και οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή της Ιρλανδίας (+5,6%), της Δανίας (+3,1%) και της Σλοβενίας (+2%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk