«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι άνθρωποι και όχι η βελτίωση των αριθμών» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με θέμα «Αλληλεγγύη – το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Έχω τους αριθμούς από τη μία πλευρά και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, λίγο αργότερα, για τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Την αγάπη μας για τον άλλο, την έγνοια μας για το διπλανό μας, δεν μπορούμε να τα αναβάλουμε. Γι’ αυτό και φροντίσαμε όσο μπορούσαμε, κάθε στιγμή, να δίνουμε ανακούφιση στους πιο αδύναμους, σε αυτούς που υπέφεραν περισσότερο. Κι εκεί, ευτυχώς, είχαμε δίπλα μας την Εκκλησία. Που φρόντιζε με χίλιους τρόπους, κάθε στιγμή, αυτούς που δεν τρόπο να σταθούν όρθιοι. Αυτούς που είχαν λυγίσει, που δεν μπορούσαν» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ειδικό «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», για το διάστημα 2014-2020, για το οποίο η αρχική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φθάνει στα 281 εκατ. και ενδεχομένως θα ανέλθει έως τα 350 εκατ. ευρώ.