Νέα κλήρωση για αδίδακτο ερώτημα της Α’ λυκείου της Τράπεζας Θεμάτων

Λύση στο θέμα της ενδεχόμενης κλήρωσης ερωτήματος από την  Τράπεζα Θεμάτων που δεν είχε διδαχθεί σε σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Με σχετική εγκύκλιο θα δίνεται η δυνατότητα και δεύτερης κλήρωσης από την Τράπεζα, όμως οι καθηγητές θα πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς γιατί δεν είχε διδαχθεί το πρώτο θέμα. 

Λύση στο θέμα της ενδεχόμενης κλήρωσης ερωτήματος από την Τράπεζα Θεμάτων που δεν είχε διδαχθεί σε σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Με σχετική εγκύκλιο θα δίνεται η δυνατότητα και δεύτερης κλήρωσης από την Τράπεζα, όμως οι καθηγητές θα πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς γιατί δεν είχε διδαχθεί το πρώτο θέμα.

Εξαιρούνται τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της λογοτεχνίας. Επίσης σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους σε κάποιο λύκειο δεν καταστεί δυνατή η κλήρωση, θα ενημερώνεται ο διευθυντής Εκπαίδευσης και η κλήρωση θα γίνεται στο επίπεδο της Διεύθυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων από την οποία θα αντληθεί το 50% των ερωτήσεων για την Α’ Λυκείου.

Από το επόμενο σχολικό έτος, η Τράπεζα Θεμάτων θα επεκταθεί και στην Β’ Λυκείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk