Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας μετά την διάλυση κατασκήνωσης διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας αστυνομικός που πυροβολήθηκε. Μαρτυρίες για χάος και πυροβολισμούς από τα κτίρια στο δρόμο, συνελήφθησαν 243 άτομα.

Η διάλυση των κατασκηνώσεων έγινε με την κατηγορία ότι οι διοργανωτές τις χρησιμοποιούσαν ως «κέντρα επιχειρήσεων» για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων. Η αστυνομία παρουσίασε όπλα και πυρομαχικά μεταξύ των όσων βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας), η αστυνομία μαζί με τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής κατέληξε να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές εναντίον του Μαδούρο μετά τα επεισόδια.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν προχωρήσει σε επιχείρηση για τη διάλυση τεσσάρων κατασκηνώσεων της αντιπολίτευσης στο κέντρο της πόλης.

Μετά την επέμβαση, εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους, με την κατάσταση να βγαίνει γρήγορα εκτός ελέγχου και την πρωτεύουσα να γίνεται ξανά σκηνικό «πολέμου» με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώθηκε, από σφαίρες, ένας αστυνομικός. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters υποστηρίζουν πως πυροβολισμοί έπεφταν από τα κτίρια στους δρόμους.

Το κύμα διαδηλώσεων από την αντιπολίτευση είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο, αν και οι κινητοποιήσεις -που αρχικά γίνονταν σχεδόν σε καθημερινή βάση- έχουν πλέον ξεφουσκώσει.

Ο επίσημος απολογισμός από τις ταραχές των τελευταίων μηνών φτάνει τους 42 νεκρούς και τους σχεδόν 800 τραυματίες. Σε σχέση με τις διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 3.000 άτομα, με τους συλληφθέντες της Πέμπτης να ανεβάζουν στους 450 όσους βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση.