Οι αντικαθεστωτικοί εγκαταλείπουν τη Χομς μετά την συμφωνία με τον Ασαντ

Τις θέσεις τους στη Χομς της κεντρικής Συρίας εγκαταλείπουν οι αντικαθεστωτικοί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση Άσαντ. Σύμφωνα με ακτιβιστές και ΜΜΕ, οι ένοπλοι ξεκίνησαν την αποχώρησή τους με λεωφορεία πριν μεταφερθούν βορειότερα.

Τις θέσεις τους στη Χομς της κεντρικής Συρίας εγκαταλείπουν οι αντικαθεστωτικοί, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα με την κυβέρνηση Άσαντ.

Σύμφωνα με ακτιβιστές και ΜΜΕ, οι ένοπλοι ξεκίνησαν την Τετάρτη να αποχωρούν με λεωφορεία πριν μεταφερθούν βορειότερα, στην Ταλμπισέχ και το Νταρ αλ Καμπίρα.

Τα λεωφορεία, υπό τη συνοδεία του συριακού στρατού, είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι την απομάκρυνση των συνολικά περίπου 1.200 αντικαθεστωτικών που συμφώνησαν να αποχωρήσουν.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι αντικαθεστωτικοί θα ανοίξουν την πρόβαση σε δύο χωριά υπό πολιορκία για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η άρση του αποκλεισμού, σύμφωνα με οργανώσεις ακτιβιστών, ξεκίνησε την ώρα της απομάκρυνσης των πρώτων ομάδων από τη Χομς.

Οι περιοχές της Χομς στις οποίες βρίσκονταν οι αντικαθστωτικοί είχαν αποκλειστεί από τον συριακό στρατό για πάνω από έναν χρόνο, με επακόλουθο σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk