Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολικοί φύλακες, καθηγητές, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, υπάλληλοι των Πανεπιστημίων κι άλλοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και είναι σε εξέλιξη, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00).

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/2013 και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση, παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης» τονίζει η Ομοσπονδία.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις απολύσεις της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας που καταργούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και εξαθλιώνουν τις οικογένειές μας και όλο τον ελληνικό λαό» σημειώνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων Δήμου Αθηναίων.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έχει καλέσει και η ΠΟΕ-ΟΤA, που για τη διευκόλυνση συμμετοχής των σχολικών φυλάκων, κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (12:00 -15:00).

«Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εξάλλου, ομάδα 10 καθηγητών σε διαθεσιμότητα πήγαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά.

Είδαν τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου, έκλεισαν ραντεβού με τον κ. Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας και αποχώρησαν.