Την επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανα μετοχή θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2014 έναντι 0,12 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση (0,09 ευρώ μέρισμα και 0,03 ευρώ επιστροφή).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των εταιρικών μετασχηματισμών που υλοποιήθηκαν στο τέλος του 2013 στις εταιρείες του ομίλου, σε συνδυασμό με την έκτακτη φορολογία των αφορολογήτων αποθεματικών (ν.4172/13) της φετινής χρονιάς, ο όμιλος δεν έχει τη δυνατότητα να διανείμει τα κέρδη, μέσω καταβολής μερίσματος, κατά τη φετινή χρήση. Οι ημερομηνίες αποκοπής και καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου θα αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Το 2013 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της εταιρείας, μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 32,3εκ. έναντι 11,9 εκ. το 2012, και παρουσιάζονται σημαντικά αυξημένα, κυρίως λόγω των εσόδων που προέκυψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Η φορολογική επιβάρυνση το 2013, είναι σημαντικά αυξημένη λόγω του φόρου αφορολόγητων αποθεματικών (ν. 4172/2013) ύψους 13,1 εκ. για τον οποίο σχηματίστηκε ισόποση πρόβλεψη.

Εξαιρουμένου του φόρου αφορολόγητων αποθεματικών, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται στα 45,4 εκ.

Ο κύκλος κύριων εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 81,5 εκ. το 2013, έναντι 33 εκ. το 2012, ενώ τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 79,9εκ., έναντι 32,4 εκ. Σημειώνεται ότι, στο 2012, συμπεριλαμβάνονται μη επαναλαμβανόμενα έσοδα ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Από τα ανωτέρω έσοδα του ομίλου, έσοδα που πραγματοποιήθηκαν το β’ τρίμηνο συνολικού ύψους 42,4 εκ. από τις κύριες δραστηριότητές του αφορούν εταιρικές πράξεις που μπορούν, λόγω του μεγέθους τους, να θεωρηθούν ως μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα (Ανακεφαλαιοποίηση συστημικών τραπεζών, δημόσια προσφορά CCHBC). Εξαιρουμένων των εσόδων αυτών, ο κύκλος κύριων εργασιών του ομίλου διαμορφώνεται σε 39,1 εκ., αυξημένος κατά 18,5%, και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) διαμορφώνονται σε 16,6 εκ., αυξημένα κατά 67,7% σε σχέση με το 2012.
Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε επίσης από τη διαπραγμάτευση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των παραστατικών τίτλων (warrants), ενός νέου χρηματοοικονομικού προϊόντος που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το β’ τρίμηνο του 2013. Από την εισαγωγή τους, έως το τέλος του έτους, πραγματοποιήθηκε σε warrants το 11,3% της αξίας και το 20,9% του όγκου συναλλαγών της αγοράς αξιών. Τέλος, το 2013, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και των τιμών στην αγορά αξιών.