Πρόγευμα εργασίας είχε νωρίς το πρωϊ της Πέμπτης ο Χάνες Σβόμποντα με τον κ. Φ. Κουβέλη. Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήθελε να έχει επαφή με όλες τις «συνιστώσες» και τα πρόσωπα του ευρύτερου χώρου τρης Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επιβεβαιώνεται στο πλαίσιο αυτό η έντονη κινητικότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, τόσο λόγω της εμφάνισης των «58», με τους οποίους επίσης συναντήθηκε ο κ. Σβόμποντα, όσο και εξαιτίας της ανάγκης να μη χαθεί ούτε μία ψήφος – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Σβόμποντα διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για τη ΔΗΜΑΡ στο S&D, από τη στιγμή που θα εκλέξει έστω έναν ευρωβουλευτή. Άλλωστε, σε κεντρικό επίπεδο, πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή του κόμματος του κ. Κουβέλη. Παράλληλα, υπήρξε ευρεία σύμπτωση απόψεων των κκ. Κουβέλη και Σβόμποντα επί των θεμάτων που απασχολούν στην τρέχουσα φάση την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.