Για το μουσείο της Ακρόπολης έχουν γραφτεί πολλά. Για το εστιατόριό του όμως τα δημοσιεύματα περιορίζονταν κυρίως σε σχετικά με τη γαστρονομία έντυπα. Γνήσιες ελληνικές γεύσεις, εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες, εποχικά πιάτα, αλλά και καφές στη χόβολη και φρεσκοψημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης για πρωινό. Η θέα δεν περνάει απαρατήρητη. Το να γευματίζεις στο ωραιότερο μπαλκόνι της Αθήνας δεν είναι μικρή υπόθεση.

Φαίνεται όμως πως ήρθε ο καιρός για να αναγνωριστούν οι αρετές του και να εκθειαστούν σε διεθνές επίπεδο. Το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της κορυφαίας καναδέζικης εφημερίδας «Toronto Star», που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, το κατατάσσει στα 5 καλύτερα εστιατόρια μουσείων παγκοσμίως. Το δημοσίευμα εστιάζει στα 300 μ. της απόστασής του από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στην ευκολία που παρέχει στον επισκέπτη να γευματίσει μετά από μια κοπιαστική πεζοπορία στα αρχαία, στα χαρακτηριστικά ζεστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και στα μαγευτικά βράδια της Παρασκευής που παραμένει ανοιχτό.

Την πρώτη θέση στη λίστα κατέχει το εστιατόριο του Μουσείου Ορσέ στο Παρίσι, τη δεύτερη εκείνο του ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης, την τρίτη το ρεστοράν-καφέ του Chihuly Garden and Glass στο Σιάτλ και την τέταρτη το μπαρ του County Museum of Art στο Λος Αντζελες.

Το εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης λειτουργεί καθημερινά τις ώρες που είναι ανοιχτό το μουσείο και οι τιμές του κυμαίνονται στα 20 ευρώ/άτομο. Από τις 9.00 έως τις 12.00 σερβίρεται πρωινό. Για το βράδυ της Παρασκευής, οπότε το εστιατόριο λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα, πραγματοποιούνται τηλεφωνικές κρατήσεις στο τηλ. 210 9000915.