ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

Για τα µπλινί

1 φλ. φαρίνα

1 αβγό

κ.σ. µαργαρίνη, λιωµένη

1/3φλ. γάλα

1/3φλ. στραγγιστό γιαούρτι

ξύσµα από ½ λεµόνι ή µοσχολέµονο, ακέρωτο

λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Για τη γαρνιτούρα

4 κ.σ. τυρί κρέµα, τύπου Philadelphia

1 κ.γ. χυµό λεµονιού

ξύσµα από ½ λεµόνι, ακέρωτο

ξύσµα από ½ λάιµ, ακέρωτο

½ κ.σ. σχινόπρασο ή φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο + λίγα κλωναράκια για το σερβίρισµα (προαιρετικά)

½ κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο + λίγα κλωναράκια για το σερβίρισµα (προαιρετικά)

300 γρ. καπνιστός σολοµός, κοµµένος σε µικρά καρέ

100 γρ. µπρικ (αβγά σολοµού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπλινί: Σε µια µπασίνα ρίχνουµε όλα µαζί τα υλικά και ανακατεύουµε καλά, µέχρι να σχηµατιστεί ένας οµοιόµορφος χυλός. Σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας ρίχνουµε λίγες σταγόνες έ.π. ελαιόλαδο και περνάµε µε αυτό ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουµε στο τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, τον χυλό κουταλιά κουταλιά. Τηγανίζουµε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, µέχρι να σχηµατιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Γαρνιτούρα: Σε ένα µπολ βάζουµε το τυρί, τον χυµό, το ξύσµα και τα αρωµατικά και ανακατεύουµε. Αλείφουµε µε το µείγµα τα µπλινί και µε ένα κουταλάκι τοποθετούµε προσεκτικά πρώτα λίγο από τον σολοµό και ύστερα λίγο µπρικ. Αν θέλουµε, στολίζουµε τα αβγά µε ένα µικρό κλωναράκι άνηθου ή σχινόπρασου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.