Το super yacht «Ace» ήταν πράγματι θεαματικό. Μία από τις ωραιότερες, πολυτελέστερες θαλαμηγούς του κόσμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, λικνιζόταν στα καταγάλανα νερά της Κέρκυρας. Το σκάφος με τα πέντε decks, τα δύο ελικοδρόμια, το τεράστιο beach club, τα γήπεδα golf, τις πισίνες και τις υπερπολυτελείς σουίτες είχε ρίξει άγκυρα στην περιοχή του Κομμένου. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης φόρεσε τα vintage γυαλιά του Courreges για να προστατεύσει τα μάτια του. Χιλιάδες μεταλλικές λάμψεις «ταξίδευαν» από το εμβληματικό ολοκαίνουργιο σκαρί (παραδόθηκε στον Russian billionaire ιδιοκτήτη του το 2012) και έφθαναν στο λευκό δερμάτινο τιμόνι και στις αλουμινένιες, στυλ 60s λεπτομέρειες του «Riva Tritone Special Cadillac».
Ο παιδικός μου φίλος επέμενε να κάνει βόλτες με το legendary, χειροποίητο ταχύπλοο γύρω από το yacht το οποίο είχε συναντήσει για πρώτη φορά στο Bimini στις Μπαχάμες. Ξαφνικά οι μπουκαπόρτες του yacht άνοιξαν. Μία σειρά από υπερσύγχρονα jet ski σε μαύρο χρώμα, με λεπτομέρειες από ατσάλι, «χύθηκαν» στη θάλασσα. Καλογυμνασμένοι νεαροί άνδρες με τατουάζ στα μπράτσα και καλλίγραμμα κορίτσια βρίσκονταν πάνω σε αυτά. Το σκηνικό ήταν πράγματι κινηματογραφικό. Θύμιζε σκηνές ταινιών του πράκτορα 007. Κοίταξα ψηλά στα decks του «Αce». Το πλήρωμα φορούσε κατάλευκες ατσαλάκωτες στολές, δύο ξανθές με εκτυφλωτικά καφτάνια έπιναν σαμπάνια, ο καλλονός super model Ντέιβιντ Γκάντι κουνιόταν στους ρυθμούς του «Live it up» των Τζένιφερ Λόπεζ και Πιτ Μπουλ.
Τα σιβηριανά μασάζ του Εντουάρντο

Ο ισχυρός πλοιοκτήτης γέλασε δυνατά. «Oλα μοιάζουν υπέροχα, χαλαρά, μοναδικά» σούφρωσε τα χείλη του ειρωνικά. «Η Κέρκυρα, το Ionian island της πτωχευμένης Ελλάδας, γέμισε κότερα, κροίσους, σαμπάνιες και λάμψη» είπε. «Το Νησί των Φαιάκων είναι το… νέο Bimini, αγαπημένο του Ερνεστ Χεμινγκγουέι» συνέχισε. «Νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω τα λόγια του νομπελίστα συγγραφέα. Κολύμπι, φαγητό, ποτό, διασκέδαση, ψάρεμα, ψάρεμα, ψάρεμα, κολύμπι, ποτό, ύπνος» επεσήμανε.
Μόνο που εδώ οι πολυεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες των yachts δεν ψαρεύουν οι ίδιοι. Το πλήρωμα του «Ace» παρελάμβανε καθημερινά από τους κερκυραίους ψαράδες φρεσκότατες συναγρίδες και αστακούς. Οι ταπεινοί fishermen έκαναν party με… ρούβλια! Το πλήρωμα αποτελούμενο από έμπειρους, «φλεγματικούς», βρετανούς και αυστραλούς ναυτικούς είχε μία ακόμη αποστολή. Παρελάμβανε καθημερινά από την περιοχή Γουβιά και το δημοφιλές Asian Spa Summer Resorts τον θεραπευτή – star Εντουάρντο Σιέρα Γκαρσία. Ο Εντουάρντο, ειδικός στο σιβηριανό μασάζ και στο ταϊλανδέζικο με… touch από διαλογισμό, είναι ο αγαπημένος των Russian tycoons. Εφθανε με πολυτελές ταχύπλοο στο Κομμένο και στο «Ace». Ακριβώς όπως κάνει και στα spa των Alicante και Milla de Oro στη Μαρμπέγια. Πρώτη η Χριστίνα Ωνάση είχε ανακαλύψει τα resorts με τις σπάνιες θεραπείες των ισπανικών θερέτρων. Οι νεόπλουτοι Ρώσοι δεν χάνουν τέτοιες πολυτέλειες…
Από τη Μύκονο ως τη Σχοινούσα
Τα parties on the beach συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτό του εφοπλιστή Γιώργου Τσαβλίρη πραγματοποιήθηκε βράδυ στην παραλία Πλατύς Γιαλός της Μυκόνου. Ο οικοδεσπότης και η σύζυγός του Ζωή Τσιτσάνη υποδέχθηκαν γνωστά ονόματα του shipping από την Ελλάδα και το Λονδίνο.
Μετά τη Μύκονο κάποιοι φίλοι σταμάτησαν στη Σχοινούσα των σημαντικών εφοπλιστών, οι οποίοι διαθέτουν εκπληκτικά σπίτια εκεί. Οι λατρεμένοι μου φίλοι, γνωστοί ωτακουστές με χειροποίητα σανδάλια Gucci, με πληροφόρησαν ότι ο γνωστός πλοιοκτήτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ετοιμάζει στην κατοικία του big party στο τέλος Αυγούστου.
Στο αρχοντικό Σερπιέρη
Η ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια η οποία τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη βρέθηκε το 2006 στο επίκεντρο της διεθνούς δημοσιότητας λόγω εμπλοκής της σε πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας αρχαιοτήτων. Το story όμως εξελίχθηκε μάλλον ομαλά για τους Παπαδημητρίου. Ο Δημήτρης είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του εκπληκτικού σπιτιού, στη γωνία Λυκείου και Στησιχόρου, στο κέντρο της Αθήνας. Η μονοκατοικία αγοράστηκε από τον ship owner και αναπαλαιώνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Ιδιοκτήτες του σπιτιού στο παρελθόν ήταν ο Ιωάννης και η Ντιντή Σερπιέρη. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Φρέντυ. Ο δισέγγονος του περίφημου Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου, είναι λάτρης της ιππασίας. Εχει δύο παιδιά. Η κόρη του είναι ο καρπός της σχέσης του με την τραγουδίστρια Μαρινέλλα. Το συγκεκριμένο αρχοντικό έχει φιλοξενήσει βασιλείς, αρχηγούς κρατών και jet setters.
Δείπνο με δωδεκάποντα και μοναδική θέα
Τα δωδεκάποντα-ζέμπρα από τη νέα χειμερινή συλλογή Tom Ford με οδηγούν σε ένα άλλο σημείο στο κέντρο της πόλης. Γοητευτικό, μοναδικό, με θέα που σου κόβει την ανάσα. Το σπίτι του Νίκου και της Καθλήν Μακροπούλου είναι ένα από τα ωραιότερα στην περιοχή του Μετς. Το κτίριο στη συμβολή των οδών Δομπόλη και Αρχιμήδους είναι από τα γνωστότερα και χαρακτηριστικότερα της αρχιτεκτονικής του μεγάλου Γιώργου Θεοδοσόπουλου.
Χρόνια πριν στο αριστοκρατικό αυτό σπίτι κατοικούσε ο πρόεδρος της ΠΕΣΙΝΕ (Αλουμίνιον της Ελλάδος) Ντεκοστέρ μαζί με την εντυπωσιακή σύζυγό του, η οποία ήταν κορυφαίο μοντέλο του οίκου Dior. Ο Νίκος και η Καθλήν κράτησαν τους επάνω ορόφους του οικήματος το οποίο βραβεύτηκε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό μισό αιώνα περίπου πριν. Ο διάσημος βρετανός interior designer Αλαν Τζόουνς φρόντισε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Υψηλοί καλεσμένοι και… γεννητούρια
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν το δείπνο τους σε μια από τις λευκές, κομψές βεράντες. Ηταν εκεί ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αλέξης Κογεβίνας, ο Μάριος και η Μαριάννα Σταφυλοπάτη, ο Βύρων και η Ράνια Μπαλλή, ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Νίκος Φρονιμόπουλος, ο Θόδωρος Χαραγκιώνης, η Νάσια Παπανικόλα, ο Νίκος και η Μανίτα Πασχαλίδη και η Κατερίνα Λαλαούνη, η οποία «ανακοίνωσε» ότι η νεαρή κόρη της Λάουρα Μακροπούλου-Δράγνη της χάρισε εγγονάκι.
Γάμος και beach party στην Αντίπαρο
Περιεργάζομαι τα γλυπτά του γερμανού καλλιτέχνη Georg Baselitz τα οποία εκτίθενται στην γκαλερί του πολυαγαπημένου μου Ταντέους Ρόπακ στο Παντέν, έξω από το Παρίσι. Ο Ντίντης επιμένει ότι πρέπει να επισκεφθούμε τον αυστριακής καταγωγής διάσημο γκαλερίστα στο νέο του σπίτι στην Υδρα, το οποίο τελείωσε λίγους μήνες πριν. Η Θέκλα δοκιμάζει τα ογκώδη σκουλαρίκια με σμαράγδια, όμοια με αυτά που φορούσε στις διακοπές της στη Ρόδο η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο Ιρίνα Σάικ. Αναχώρησε γρήγορα από το Ιόνιο για το Αιγαίο και τη μικρή, γραφική Αντίπαρο. Το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου δόθηκε το pre-party με την ευκαιρία των γάμων του Ιάσονα Τσάκωνα με την Αργυρώ Πουλιοβάλη. Ο γνωστός σαραντάρης επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο real estate στο νησί της Αντιπάρου και σε περιοχές στο downtown της Αθήνας (το περιοδικό «Time» έγραψε για το «μικρό αρχιτεκτονικό θαύμα» που σχεδιάζει), διοργάνωσε το πρώτο πάρτι στο σπίτι του στο υψηλότερο σημείο του νησιού. Με εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου έγινε ο γάμος σε petite εκκλησάκι. Ακολούθησε all day beach party στην παραλία Απάντημα. Αγόρια και κορίτσια να χορεύουν στην άμμο, σειρήνες από yachts που είχαν φθάσει ειδικά για τον γάμο να «σφυρίζουν» γιορταστικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ