Ο Ντέιβιντ Μπάουι είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη πρόσωπα που έχουν περάσει ποτέ από τη σόου μπίζνες και οι κινηματογραφικές εμφανίσεις του υπήρξαν πάντα μετρημένες και σε πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους. Ακόμα λιγότερες όμως είναι οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Για να πούμε με απλά λόγια, ο Μπάουι για να παίξει κάπου θα πρέπει να το θέλει πραγματικά πάρα πολύ.

Γι’ αυτό και έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει μπροστά σε μια από τις πιο πρόσφατες προτάσεις που δέχεται. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το ΝΒC ότι το κανάλι πλησίασε τον 66χρονο καλλιτέχνη (8.1.1947) προτείνοντάς του τον ρόλο του θείου του διασημότερου κανίβαλου του θεάματος: του δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ!
Αν πράγματι ο Μπάουι συμφωνήσει στην ανάληψη του ρόλου του Κόμη Ρόμπερτ Λέκτερ στην σειρά «Hannibal» αυτό θα θεωρηθεί τεράστια επιτυχία για το NBC που εφέτος παρουσιάζει την δεύτερη σεζόν της και πάλι με τον δανό ηθοποιό Μαντς Μίκελσεν («Το κυνήγι») στον ρόλο του κανίβαλου (δείτε το teaser της πρώτης σεζόν που παρουσιάζουμε εδώ).
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του NBC ο Ντέιβιντ Μπάουι δεν έχει απαντήσει ακόμη στην προσφορά αλλά όλοι, φυσικά, ελπίζουν να δεχτεί. Στα μυθιστορήματα του Τόμας Χάρις από τα οποία η σειρά «Hannibal» είναι εμπνευσμένη, ο θείος Ρόμπερτ έχει πέσει ΄ θύμα ναζιστών κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εφόσον όμως η σειρά τοποθετείται σε πολύ πιο σύγχρονες περιόδους, ο παραγωγός της, Τζ. Τζ. Εϊμπραμς φρόντισε ώστε ο κόμης Λέκτερ να παραμείνει ζωντανός.
Ολως περιέργως, η πρώτη σεζόν του «Hannibal» δεν σημείωσε την blockbuster επιτυχία που το κανάλι πίστευε ότι θα έχει. Το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν μεταδόθηκε στις 20 Ιουνίου με τον Χάνιμπαλ ελεύθερο και τον κυνηγό του, Γουίλ Γκρέχαμ (Τζέιμς Ντ’ Αρσι) μέσα στη φυλακή!
Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ που εκτός από κανίβαλος, είναι ένας τρομερά ευφυής ψυχίατρος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο με την μορφή του ιρλανδού ηθοποιού Μπράιαν Κοξ στην ταινία «Ανθρωποκυνηγός» του Μάικλ Μαν. Ωστόσο, η ταινία που επρόκειτο να τον κάνει διάσημο σε όλη την υφήλιο ήταν η «Σιωπή των αμνών» (1992) στην οποία τον υποδύθηκε ο Αντονι Χόπκινς κερδίζοντας το Οσκαρ Α’ ρόλου. Από τότε ο Χόπκινς έπαιξε τον Λέκτερ στο «Χάνιμπαλ» (2001) του Ρίντλεϊ Σκοτ και στο ριμέικ του «Ανθρωποκυνηγού», «Κόκκινος δράκος» (2002) του Μπρετ Ράτνερ.