Σχέδιο «Αρτεμις» από Βρούτση – Δένδια για την αδήλωτη εργασία

Την καταστολή της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας με την ενεργοποίηση του σχεδίου Αρτεμις ανακοίνωσαν την Τετάρτη το μεσημέρι – αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους – οι υπουργοί Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, κ.κ. Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Βρούτσης.

Η ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην οποία εκτός τους δύο υπουργούς συμμετείχαν επίσης ο
υφυπουργός Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ν.Παπαγιαννόπουλος, η γγ του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ Μ.Κανδαράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Β.Κοντογιάννης.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», την εισφοροδιαφυγή και εξέφρασε την ελπίδα ότι το φαινόμενο θα παταχθεί με τη συμβολή της οικονομικής αστυνομίας.

Ο κ. Βρούτσης με τη σειρά του χαρακτήρισε το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας «απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική συμπεριφορά».

Στη συνέχεια ο υπουργός εργασίας αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση των ελεγχτικών μηχανισμών και την καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk