Η Κύπρος και οι δημοσκοπήσεις ξαναφέρνουν κοντά τους κκ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι στις 13.00 αναμένεται να συναντηθούν, υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί με αφορμή το αίτημα του κ. Καμμένου να συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, καθώς η κοινοβουλευτική ισχύς των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι επαρκής για την στήριξη της πρωτοβουλίας.
Παρά ταύτα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σημειώνουν ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η μομφή κατά του κ. Στουρνάρα (ο οποίος ούτως ή άλλως αποτελεί κύριο στόχο των σφοδρών επιθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης).
Αντιθέτως, για τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτεύον είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινοβουλευτικού μετώπου για την στήριξη του κυπριακού «όχι» και κατά της πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρώπη.
Πέραν αυτού ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βλέπουν πλέον με διαφορετικό μάτι ακόμη και τις πιθανότητες μετεκλογικών συνεργασιών στη βάση της αντιμνημονιακής πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην τακτική αυτή καθοριστικής σημασίας παράμετρος είναι και η δημοσκοπική αντοχή που εμφανίζει το κόμμα του κ. Καμμένου, η οποία συνεκτιμάται ως παράμετερος για τις πολιτικές εξελίξεις από την Κουμουνδούρου.