Με την ιδιότητα του υπόπτου εκλήθη και εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στον εισαγγελέα Γαληνό Μπρή ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος εκλήθη ως ύποπτος για ανειλικρινή φορολογική δήλωση του 2010 (αφορά τη χρήση του 2009). Ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Τα στοιχεία για τα οποία εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ο πρώην υπουργός προέκυψαν από το επίμαχο «Πόθεν Εσχες» σε συνδυασμό με όσα προέκυψαν μετά την άρση του τραπεζικού – φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογούσε ως λήψη δανείων, ωστόσο σε αυτά τα ποσά δεν είχε περιληφθεί το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ τα παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνταν με βάση τα εισοδήματά του.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. εισαγγελέα ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε το 2011 γιατί είχε αγορασθεί το 2010, ενώ επανέλαβε ότι έχει επανειλημμένως στείλει στη Βουλή όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που δικαιολογούν τα εισοδήματα και την περιουσία του.

Από το πολιτικό γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου βγήκε η κάτωθι ανακοίνωση:

Α) Η δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010 του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, -που κατατέθηκε έγκαιρα, ήταν ακριβέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη-, μετά από παραπομπή από την Επιτροπή της Βουλής, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο 2011 και ο ίδιος έλαβε ειδοποίηση για τις σχετικές διαδικασίες στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Β) Η σημερινή επίσκεψη του Α. Τσοχατζόπουλου, με τον Καθηγητή κ. Λ. Κοτσαλή, στο Εφετείο Αθηνών δεν είχε σχέση με τις διαδικασίες της παραπάνω υπόθεσης και ήταν καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα.