Τα μάθατε τα νέα;

Τελικά η οικονομική κρίση άλλους τους εξαθλιώνει και άλλους τους ανεβάζει. Σύμφωνα με στοιχεία του περιοδικού «Forbes» τους τελευταίους μήνες οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αυξήθηκαν. Τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και ως προς το μέγεθος του πλούτου τους. Με τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Πρόκειται επομένως για έναν… σλιμ (λεπτό) τύπο με υπερβολικά παχύ πορτοφόλι, καθώς η περιουσία του ανέρχεται σε 74 δισ. δολάρια.

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr

* Τελικά η οικονομική κρίση άλλους τους εξαθλιώνει και άλλους τους ανεβάζει. Σύμφωνα με στοιχεία του περιοδικού «Forbes» τους τελευταίους μήνες οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αυξήθηκαν. Τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και ως προς το μέγεθος του πλούτου τους.

* Με τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Πρόκειται επομένως για έναν… σλιμ (λεπτό) τύπο με υπερβολικά παχύ πορτοφόλι, καθώς η περιουσία του ανέρχεται σε 74 δισ. δολάρια.

* Ακολουθούν ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που εκτιμάται στα 56 δισ. δολάρια, και ο Γουόρεν Μπάφετ, με 50 δισ. δολάρια. Γεροί να είναι οι άνθρωποι να τα απολαύσουν, μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους, ειδικά όταν μέρος αυτών των χρημάτων το «επενδύουν» σε φιλανθρωπίες, όπως κάνει ο αξιέπαινος Γκέιτς.

* Ανήκετε σε εκείνους που κοροϊδεύουν τις μοντέρνες μαγειρικές τάσεις; Τις θεωρίες που θέλουν τον σεφ επιστήμονα, εφάμιλλο ενός πολυσπουδασμένου πυρηνικού φυσικού, και τις σπεσιαλιτέ του (αφρούς σαλαμάνδρας, κουλί σκόρδου με εσάνς γύπα της Αριζόνας, τηγανίτες νερού των Άλπεων με μέλι από βρύα της Αλάσκας κ.ά.) μελλοντικά εκθέματα στα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Μοντέρνας Τέχνης; Και όμως, είς εκ των διαπρεπών καθηγητών Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο Κεντ Κιρσχενμπάουμ, προτείνει στους μαγείρους του μέλλοντος να μελετήσουν εκτενώς τη μοριακή γαστρονομία – δηλαδή τη μέθοδο μαγειρικής που βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών. Αυτή είναι, λέει, το μέλλον της διεθνούς γαστριμαργίας.

* Παρεμπιπτόντως, εσείς, που έχετε βράσει εκατοντάδες αβγά ως σήμερα, γνωρίζετε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα; Οι ειδικοί επιμένουν στους 65 βαθμούς Κελσίου, ακατέβατους. Εξηγώντας ότι τότε οι πρωτεΐνες του αβγού αντιδρούν καλύτερα. Αν καλυτερεύει και η γεύση του; Αβγουλίλα πάντως εξακολουθεί να μυρίζει.

* Το άλλο το μάθατε; Στο μέλλον θα μαγειρεύουμε με υπέρηχους. Οπότε ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τα πρώτα… υπερηχητικά σουβλάκια. (Όπως όλα δείχνουν, πλησιάζει η εποχή που θα σκεφτόμαστε ένα φαγητό και στο πι και φι θα αυτομαγειρεύεται για λογαριασμό μας. Αμήν και πότε! Για να μπει επιτέλους τέλος στη σκλαβιά της κουζίνας.)

***

Kύριε διευθυντά.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα της Natura ήταν μία από τις πιο θλιβερές ειδήσεις που έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες. Διότι αποτελεί την τραγική επιβεβαίωση ότι αυτόν τον τόπο τον κυβερνά η κομματική πελατεία. Η πελατεία που για πολλούς αντιπροσώπους μας στη Βουλή, όπως για τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, έχτισε αυθαίρετα σε προστατευόμενες περιοχές «για κοινωνικούς λόγους, για να ξεφύγει από τη φτώχεια» ναι, τον άκουσα να το ισχυρίζεται με τα ίδια μου τα αφτιά. Και αναρωτιέμαι: Κανένας από όσους (και τους «πράσινους», κυρίως εκείνους) πολέμησαν με μανία το όραμα της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη δεν έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει λαός φτωχότερος από εκείνον που βιάζει και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον του;

Μετά αγανακτήσεως

Πανδώρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk