Τι κοινό έχουν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία μέλισσα; Μπορούν και οι δύο να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Μόνο που οι μέλισσες κάνουν υπολογισμούς πιο γρήγορα από τους υπολογιστές. Αυτά, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. (Επιπλέον, οι μέλισσες δεν καίνε ηλεκτρικό ρεύμα και παράγουν μέλι. Οπότε, μήπως αντί να αγοράσετε καινούριο laptop να επενδύσετε σε μια ωραιότατη κυψέλη; Συμφέρει.)

Ασθενές φύλο οι άνδρες; Και όμως, όπως επιβεβαιώνουν όλο και περισσότερες έρευνες, οι γυναίκες έχουν πιο ισχυρή κράση, γι΄ αυτό στο σύνολό τους ζουν περισσότερο από τους συζύγους τους.

Αυτό, λόγω της ανώτερης βιολογίας τους, παράγοντα που έχει σχέση με το ότι καλούνται να γεννήσουν. Ετσι, σήμερα, στην ηλικία των 85 ετών σε κάθε έξι γυναίκες αντιστοιχούν τέσσερις άνδρες, ενώ στην ηλικία των 100 ετών υπάρχουν υπερδιπλάσιες γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Πληροφοριακά, γένους θηλυκού είναι και ο άνθρωπος που έχει ζήσει περισσότερο από κάθε άλλον: πρόκειται για τη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών!

Ακόμη και αν ο καιρός είναι κακός, γερμανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν και να παίζουν έξω, ώστε το ανοσοποιητικό τους σύστημα να αποκτήσει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις εναλλαγές των θερμοκρασιών. Και ώστε οι γονείς τους να έχουν μερικές ώρες ησυχίας μόνοι στο σπίτι.

Πλήθη κινέζων τουριστών ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ, στις αρχές του 2011, προκειμένου να παρακολουθήσουν το «Sex and Ζen», την πρώτη, όπως διαφημίζεται, τρισδιάστατη ταινία σεξουαλικού περιεχομένου, για τα γυρίσματα της οποίας ξοδεύτηκαν 3 εκατ. δολάρια. Υπερπαραγωγή!

Κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνετε όσο το δυνατόν πιο σέξι; Τζάμπα κόπος. Σύμφωνα με ομάδα ειδικών, η εν λόγω ιδιότητα καθορίζεται πριν από τη γέννησή μας.

Κύριε διευθυντά
Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης απορεί που τον κατηγορούν για κακής ποιότητος προεκλογικό παιχνίδι «επειδή γκρέμισα δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές το παλαιό κτίριο του ΝΑΤ στην Ομόνοια, αντί να με κατακρίνουν που δεν έχω κατεδαφίσει ακόμη τέσσερα- πέντε παρόμοια κτίρια που χρειάζονται γκρέμισμα». Εγώ πάλι απορώ με την άνεση με την οποία περιφέρει την ολιγωρία του, ζητώντας μας να τον ψηφίσουμε εκ νέου. Αν ακόμη, τέσσερα χρόνια από τότε που ανέλαβε τη δημαρχία, δεν έχει καν ξεκινήσει να κατεδαφίζει τα ερείπια του θλιβερού παρελθόντος, δεν θέλω να σκέφτομαι πόσες τετραετίες θα χρειαστεί για να αρχίσει να χτίζει το αύριο της πόλης, για το οποίο έχει μοιράσει τόσες (ανεκπλήρωτες, μέχρι στιγμής) υποσχέσεις.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ