Προγραμματίζετε να επισκεφθείτε την Κύπρο;

Προσοχή στους… κροκόδειλους! «Εσκυψα να κόψω χορτάρι για τα κουνέλια, άκουσα έναν βρυχηθμό, σήκωσα το βλέμμα μου και τον είδα, ακριβώς μπροστά μουμε το στόμα ορθάνοιχτο!» δήλωσε χωρική η οποία έχει αγρόκτημα 50 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία. Εκτοτε, οι ειδικοί περί των αγρίων του βουνού και του λόγγου έχουν γεμίσει την περιοχή παγίδες μπας και καταφέρουν να τσακώσουν το τέρας.

Μπορεί η είδηση να ακούγεται εξωφρενική, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εκφράζονται υποψίες για την ύπαρξη κροκοδείλων στην Κύπρο: υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα παράνομης εισαγωγής αγρίων ζώων στο νησί, τα οποία στη συνέχεια οι έμποροι ή οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους.

Αποτρόπαιο. Και επικίνδυνο.

Μισό εκατομμύριο Ρώσοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Γι΄ αυτό ο Δήμος της Μόσχας απαγόρευσε την πώληση δυνατών αλκοολούχων ποτών από τις δέκα το βράδυ ως τις δέκα το πρωί. Απομένει να δούμε αν το μέτρο θα αποδώσει ή αν οι Μοσχοβίτες αντί να σουρώνουν το βράδυ θα αρχίσουν να γίνονται τύφλα μέρα μεσημέρι.

Δεν είναι, πάντως, λίγοι και εκείνοι που το επέκριναν.

Θεωρώντας ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση του λαθρεμπορίου βότκας και θα αυξήσει τον αριθμό θυμάτων από νοθευμένα ποτά. Βλέπετε, οι «μπόμπες» δεν «ευδοκιμούν» μόνο στα ελληνικά νησιά. Από τον… κόσμο του οινοπνεύματος και η επόμενη είδηση: Οταν ο σταρ του κρίκετ Γκρέιμι Σουάν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος, ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να σώσει τη γάτα του!

Την οποία γάτα του βρήκε, είπε, επιστρέφοντας από βραδινή έξοδό του, παγιδευμένη κάτω από τα σανίδια του πατώματος. Πήρε λοιπόν το αμάξι του και άρχισε να περιπλανάται στους δρόμους αναζητώντας εργαλεία για να ελευθερώσει το ζώο. Αγνοώντας εν προκειμένω ότι η γάτα του, ως εφτάψυχη, είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει από τον κάθε άτυχο πεζό που θα βρισκόταν κάτω από τις ρόδες του.

Σύμφωνα με τον Λάρι Σάμερς, οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, «όταν η αμερικανική οικονομία αρχίσει και πάλι να κινείται, σε πέντε χρόνια, ένας άνδρας στους έξι, ηλικίας 25- 54 ετών, δεν θα δουλεύει». Και σύμφωνα με το περιοδικό «Νewsweek», «αν είναι τυχερός θα έχει μια γυναίκα που θα χρηματοδοτεί τις ανάγκες του». Καλό!

Πάντοτε κατά τις απαισιόδοξες, για τους άρρενες, προβλέψεις του Σάμερς, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο οι άνδρες είναι ξοφλημένοι. Ο νικητής της κρίσης που διέρχονται οι ΗΠΑ είναι γένους θηλυκού. Εδώ που τα λέμε, ας περάσουν κάποια στιγμή οι ευθύνες με τις οποίες επιφορτίζονται εδώ και αιώνες οι κύριοι, στις κυρίες τους, για να χαλαρώσουν λίγο και αυτοί. (Πληροφοριακά, όπως διάβασα στο χθεσινό «Βήμα», οι άνδρες που έχουν χαμηλότερο εισόδημα από εκείνο των γυναικών τους τις κερατώνουν πιο συχνά…)

Κύριε διευθυντά
Διαβάζοντας τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η απέλαση, από τον Νικολά Σαρκοζί, των Ρομά που ζούσαν σε καταυλισμούς στη Γαλλία, ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Από τη μία επειδή θεωρώ κι εγώ ότι συχνά τέτοιες «ανεξέλεγκτες» κλειστές κοινωνίες γίνονται μήτρες παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Από την άλλη γιατί κατά την κοσμοθεωρία μου και «το αγκάθι βγάζει τριαντάφυλλο»: Δεν είναι προτιμότερο να δίνεις στους ανθρώπους ευκαιρίες και κίνητρα να γίνουν καλύτεροι, από το να τους κλείνεις την πόρτα κατάμουτρα και να τους βυθίζεις (ακόμη περισσότερο) στη λάσπη;

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ