Σύντομα διεθνή

* Coca-Cola: Προκαταρκτική συμφωνία υπέγραψαν ο κολοσσός παραγωγής αναψυκτικών και η CocaCola Εnterprises (CCΕ) που θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική και θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα αξία για τους μετόχους. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Coca-Cola Company, σε μια συναλλαγή που δεν περιλαμβάνει την καταβολή μετρητών, εξαγοράζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της CCΕ στη Βόρεια Αμερική, στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 75% του όγκου των δραστηριοτήτων εμφιάλωσης στις ΗΠΑ και το 100% των αντίστοιχων δραστηριοτήτων στον Καναδά.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Coca-Cola: Προκαταρκτική συμφωνία υπέγραψαν ο κολοσσός παραγωγής αναψυκτικών και η CocaCola Εnterprises (CCΕ) που θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική και θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα αξία για τους μετόχους. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Coca-Cola Company, σε μια συναλλαγή που δεν περιλαμβάνει την καταβολή μετρητών, εξαγοράζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της CCΕ στη Βόρεια Αμερική, στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 75% του όγκου των δραστηριοτήτων εμφιάλωσης στις ΗΠΑ και το 100% των αντίστοιχων δραστηριοτήτων στον Καναδά. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Coca-Cola Company θα έχει άμεσο έλεγχο του 90% σχεδόν του συνολικού όγκου δραστηριοτήτων εμφιάλωσης της Βόρειας Αμερικής.

* Deutsche Τelekom: Ζημιές 3 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω προβλέψεων στον ΟΤΕ κατέγραψε η Deutsche Τelekom το τέταρτο τρίμηνο του 2009, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, διαμορφούμενες στα 16,2 δισ. ευρώ. Για το 2009 τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 4,8%, στα 64,6 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 6,2% στα 20,7 δισ. ευρώ. Ωστόσο η συμβολή του ΟΤΕ στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για το σύνολο του 2009 άγγιξε τα 2 δισ. ευρώ, ενώ η συμβολή του ελληνικού οργανισμού στα έσοδα άγγιξε το επίπεδο των 5,4 δισ. ευρώ. Οι ταμειακές ροές άγγιξαν τα 7 δισ. ευρώ, με οριακή πτώση 0,8% σε σύγκριση με το 2008. Η διοίκηση προτείνει διατήρηση αμετάβλητου του ετήσιου μερίσματος στα 0,78 ευρώ ανά μετοχή.

* Νews Corp.: Την πρόθεσή της να πουλήσει μερίδιο αξίας 70 εκατ. δολαρίων στον όμιλο μίντια του Ρούπερτ Μέρντοκ εξεδήλωσε δημόσια χθες η Rotana Μedia, όμιλος ραδιοφωνικών μεταδόσεων και μουσικών παραγωγών, που ανήκει στον σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο επενδυτή πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ. Η Rotana ανακοίνωσε ότι η Νews Corp. δέχτηκε να εξαγοράσει μερίδιο 9,09%, με δικαίωμα να ανεβάσει το ποσοστό ως το 18,18%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Νews Corp. στη Μέση Ανατολή, όπου οι οικονομίες αναπτύσσονται ταχέως, ο πληθυσμός είναι «νεανικός» και οι διαφημιστικές αγορές ωριμάζουν.

* Ιberia: Διεύρυνση ζημιών και πτώση εσόδων παρουσίασε το τέταρτο τρίμηνο του 2009 η ισπανική αεροπορική εταιρεία σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ζημιές της Ιberia διαμορφώθηκαν σε 91 εκατ. ευρώ έναντι 19 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 19% στα 1,08 δισ. ευρώ από 1,33 δισ. ευρώ. Για ολόκληρο το 2009 η Ιberia είχε ζημιές 273 εκατ. δολ. έναντι κερδών 32 εκατ. ευρώ το 2008. Τέλος, ο συντελεστής πληρότητας στο εξεταζόμενο τρίμηνο αυξήθηκε στο 79,2% από 77,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk